Siste havn i Danmark

Tjaldurs reise til Karibbien
Bjørn
Sun 17 Aug 2008 20:39
54:54:455N 8:47.023E
 
Så dro vi fra Assens kl 08:00. Vi kommer oss ikke avsted tidligere fordi kaffekvernen som jeg maler kaffebønner med til espressokannen er blitt sløv, så bønnene bli ikke skikkelig malt til pudder. Den er nå blitt degradert til presskannekaffebønnekvern. Jeg må male kaffen til presskannekaffe først og så finmaler jeeg den etterpå med den manuelle kaffekvernen vi fikk av Miriam og Ra. (Håper de leser dette og vil komme med en tur).
 
Uten kaffebønnene vi fikk av Curt hadde vi aldri kommet oss opp om morgenen.
 
Vi var litt spente på broene i Sønderborg, men først kom vi til denne:
 
 
Den kom vi fint under, vi skulle bare dukke litt.
 
Men så kom vi til denne, som gjorde oss litt mer betenkte:
 
 
 
Men plutselig kom et klokkeslett frem på en tavle som viste at den ville åpne kl. 13:25, så det var bare å vente.
 
Rett under broen kan man skimte trafikkhavnen hvor vi la til litt senere. Et annet mysterium er at mange havner later til å ville holde det som en dypt bevart hemmelighet hvordan man får betalt havnepenger. Ikke antydning til info noen steder. På nettet kunne kommunens infoside fortelle at havnesjefen het Finn Hansen.Og det var omtrent det som var å finne der. Vi fant aldri Hansen.
 
Omsider kom en veldig hyggelig havnefoged som ville ha kr. 115,- for liggeplass, strøm, vann og dusj. Han forsto lite av hva vi sa, i hvert fall ikke det lille ordspill om Finn Hansen, men trøstet oss med at i år hadde mange finner vært i havnen og de forsto han i overhodet ikke.
 
Nok en gang ble vi forundret over hvor vanskelig det er å bruke penger i DK. Absolutt alt var stengt uten kafeer og restauranter, så vi ble nødt til å gå ut igjen og spise for å bli kvitt våre siste danske kroner. Vi endte på noe som kalte seg Latino Steak-House, som tydeligvis hadde utvidet begrepet latino til å omfatte hele Middelhavet og Sør-Amerika. Vi fikk lammekrone som var organisert som en gresk/søramerikanske rett, med grillstekt lammeribbe med mais, tomater, bakt potet, nachos og en tzalitzi dressing. Som om jeg skulle ha gjort det sjøl. Det smakte veldig godt.
 
Vi runder av kvelden og feirer at vi nå forlater det trygge Norden og skal ut i Europa med Irish Whisky, sånn som det egentlig skal brygges. Espresso kaffe med brunt sukker og fløte helt over en snudd suppeskje. Meningen er antageligvis at fløten skal synke til bunnen og så flyte opp igjen på et tidspunkt. Vi greide i hvert fall ikke få den til å legge seg lydig på toppen, men det kan være fordi vi bare hadde Karolines Madlavingsfløde og ikke piskefløde. Vi bruker gjerne fløte i sausen, men vi må nok går over til piskefløte for vi har mistet så mye vekt hittil at jeg er inne på det siste hullet i beltet og buksenene faller rett og slett av meg.