Får i kål!!!

Tjaldurs reise til Karibbien
Bjørn
Mon 6 Oct 2008 19:38
49:38.744N 1:37.197W
 
Plutselig bugnet butikken med lammekjøtt. Hva annet var det vel å gjøre en lete rundt etter hvitkål? Vi fant hvitkål og vi har allerede masse hel sort pepper. Så i dag fikk vi får i kål. Vi er så stappmette at det er med nød og neppe at vi klarer å glede oss til å spise resten i morgen.
 
En stor og tung båt (40 - 50 tonn) hadde forleden lagt seg utenpå oss og ikke lagt ut egne fortøyninger i land og laget seg et spring på kryssholdtene på rælingen. Når det blåste som verst så tok han like godt med seg hele kryssholdtet og et stykke av rælingen.
 
Da jeg på et senere tidspunkt skulle til å lappe det sammen med epoxy kom det tilfeldigvis to unge franske menn ruslende forbi. De ville se på en gammel skute. Det viste seg at de begge jobbe på verft. De mente det var alt for galt at jeg skulle lappe med epoxy som de forsvant og kom tilbake med en stor planke mahogny som kunne felles inn (200x 20 x 50), samt masse ovdigre franske treskruer for å feste planken i spantene. Da jeg spurte dem hva de ville ha for planken ville de ikke ha penger, men de ville gjerne komme ombord og se seg rundt i båten. Det fikk de selvsagt og de ruslet rundt og kommenterte alt de så. De fant også en dårlig dekkksplanke. Etterpå fikk vi en hyggelig kopp kaffe.
 
 
Vi følger med på hva en del andre lanturseilende skriver i deres blogger. Det er særlig en ting som undrer oss. Mange later til å være veldig opptatt av å bli sett av de store båtene. De bekymrer seg om de blir sett på radaren deres osv. Vi ser helt omvendt på det. Vi mener at det er vår oppgave å selv se de store båtene og best mulig holde oss av veien for dem. Derfor er vi veldig glade for både AIS og radar. Presis fordi det gir oss mulighet til å navigere i forholde til dem. På AIS kan vi se, allerede 12 Nm borte, om peilingen til f. eks. en hurtig-ferge endrer seg eller står stille. Så det har altså aldri falt oss inn at de store båtene skulle se oss, det regner vi med at de ikke gjør.