Fortsatt i Cuxhafen ...

Tjaldurs reise til Karibbien
Bjørn
Sat 23 Aug 2008 19:31
53:52.067N 8:42.331E

... og henger fortsatt på et åpent nettverk. Vi tar oss en liten pause her. I ettertenksomhet, fordi jeg kom i tanker om en av mine fordommer. Den gjelder personer som insisterer på at det er deilig å være ute i regnvær. Nå mener jeg ikke at det er sånn, sett under evighetens synsvinkel, at jeg nødvendigvis har rett og de tar feil. Det er bare sånn at jeg ikke for mitt bare liv kan begripe det deilige ved regnvær.

Disse funderinger skyldes selvsagt at det har regnet i hele dag. Vi gikk likevel en tur i byen og fikk kjøpt en kaffekvern. Når man kjøper kaffekvern så skal man sjekke hvor mye strøm den bruker, det kan være forlokkende med en som bruker lite strøm, men det er universell lov som sier at en som bruker lite strøm maler lite kaffe. Så et råd til alle espresso-elskere som vil male hele bønner selv, kjøp en kaffekvern som bruker minst 200 watt, ellers blir den aldri ferdig. Dessuten fikk vi kjøptt et askebeger i messing med lokk på. Askebegerene går i dørken og knuses i høy sjø (les hekkbølgemonstere)

Etter å ha vandret rundt i byen og dessuten kjøpt en ultrasmart grønnsaksskiver/pommefritthakker osv. så var vi så våte at vi ikke engang ville sette oss på en røykekafe for å spise ostekake. I stedet tok vi med oss en hjem. Det følger bilde av ostekaken nedenfor. Tysk ostekake er ikke til å spøke med. Det tar tre kopper kaffe og to sigaretter for å komme seg gjennom en sånn en.

Et stadig tilbakevendende problem er å finne ut hvordan man betaler for seg. F. eks. da vi skulle på sluseomvisning i Holtenhau kunne vi ikke betale for den før ca. 10 minutter før omvisningen begynte.

Her i havnen er bartenderen vikarierende avløser for Hafenmeisteren han ville ikke ha pengene i baren, han vil heller ha dem når han kommer rundt, hvis han kommer rundt, hvis det ikke er for travelt i baren.


Når det gjelder turen i Kielkanalen har vi fremdeles ikke funnet ut hvordan man betaler. Vi trodde først man betalte på forhånd, så trodde vi at man betalte under innslusing, så trodde vi at man betalte ved utslusing, nå tror vi at man rett og slett ikke betaler.

Telefonnummet til satelittelefonen er:


0088 163 163 8750. Vi skal gjøre et oppriktig forsøk på å huske å ha den åpen mellom kl. 20:00 og 22:00 (inntil videre norsk tid), for meldinger og evt. samtaler.

Dessuten ka man gå inn på http://wwww.iridium.com og sende gratis melding derfra.

Det er selvsagt hyggelig at folk etterlyser bloggen når den mangler, men det kunne være interessant å vite hvor mange som leser den, så vi vil gjerne ha et lite grynt fra hver leser. (bortsett fra de som allerede har klaget)image/pjpeg