Skippern trenger et nytt og revidert selvbilde

Tjaldurs reise til Karibbien
Bjørn
Thu 7 Aug 2008 21:02
57:08.637N 10:25.605E
 
Vi ligger i Asaa fortsatt. Er spent på værmeldingen for i morgen. Foreløpig er det meldt opp til 15 m/s mot kvelden i morgen. Det er litt i meste laget, for å seile til Grenå som ligger små 60 NM herfra, så vi vil se om vi bare skal smette en liten tur til Øster Hurup.
 
Ellers begynte kvelden med at havnefogeden kom for å kreve inn havnepenger. Etter å ha sett meg litt an sa han, ettertenksomt, at det ville bli musikk oppe ved "Grillen" senere i aften. Det var jo oppmuntrende, vi hadde ikke forestilt oss at vi skulle bli oppvartet med en rockekonsert i Asaa. Det ble vi heller ikke, da vi møtte opp ved grillen, med både ren bukse og nesten ren T-Skjorte møtte oss dette synet:
 
 
 
 
 
 
Det v ar de "Røde skjorter" som holdt "Husker-du-konsert" for de eldre i kommunen. Vi ble mødt med sanger fra den danske hellige bok "De Danske Folkehøjskolers Sangbok". Etter et par øl slo de seg riktig løs med "Å Maria Jeg Vil Hjem Til Deg".
 
Det brakte straks tankene på at postkassa mi, dvs. Bård hadde fortalt meg at jeg hadde fått en invitasjon fra Skillebekk Eldresenter. Så åpenbart hadde ikke havnefogeden, som jeg trodde, sett en resirkulert hippie, men en verdig kandidat til "Husker Du Konserter"
 
Når så tiden tydeligvis var inne for at de gamle skulle gå hjem, for "De Røde Skjorter" hadde avsluttet sin konsert, så fikk vi se lenger borte i havnen noe som lignet et brassband. Vi håpet at vi i det minste skulle få høre: Oh When The Saints Go Marchin' in".
 
 
 
Men akk nei, det viste seg å være flaggsenking kl. 21:00. De fikk stor applaus av alle rundt omkring.
 
 
 
Den takket de pent for og spilte videre, fra "De Danske Folkehøjskolers Sangbok" 
 
 
 
 
 
 
Men så ble det alvor.
 
 
Konserten ble avsluttet med "Der Er Et Dejligt Land", altså den danske nasjonalsangen og så var det hele slutt.
 
På veien tilbake møtte vi et svensk trekløver som seier rundt i Danmark og delte noen veldig hyggelige glass vin med dem. Båten dere heter "Bella Ciao"og var akkurat det, inspirert av den gamle Italienske partinsansangen.
 
PS. Skillebekk Eldresenter har fått svar med takk for invitasjonen og en link hit. Jeg rister av meg indentiteten som en våt hund som rister pelsen.