En riktig deilig tur idag.

Tjaldurs reise til Karibbien
Bjørn
Sat 16 Aug 2008 19:33
55:16.120N 9:53.109E
 
I dag var vi lovet nordlig og nordvestlig vind, så vi forlot Juelsminde kl. 08:00 og heiste alle seil: jager, klyver, fokk, storseil, mesan og begge toppseilene. Men vinden skuffet, den forble svak, så vi måtte la "Blåmann" gjøre hele jobben. Det var en deilig avslappende tur, med flatt hav hele veien. Landskapet fra Juelsminde og til Assens er veldig flott, tiden går mye fortere når man seiler gjennom fjorder og sund hele tiden.
 
Etter ca. 8 timers seilas var vi kommet til Assens. Det er første gangen vi har hatt problemer med å finne plass i havnen, men til slutt la vi oss for enden av en flytebrygge. Det gikk helt fint. Vi har altså hittil klart å ligge longside, dvs. sluppet å tråkle oss inn mellom noen trange påler. Det er ikke så enkelt med Tjaldur med den store klyverbommen foran, som vil sperre flytebryggene og det store roret som gjør det vanskelig å komme i land, dersom vi ligger med hekken inn.
 
Så gikk vi på land og spiste en deilig kalvefilet stekt på grill. Porsjonene er bare alt for store for oss nøysomme nordmenn, så med stor sorg måtte vi etterlatte oss masse mat.
 
Noen vennlige dansker i nabobåten forklarte oss at det var uproblematisk å seile gjennom Sønderborg (altså under broene der) så det blir sannsynligvis den siste danske havnen vi skal seile til. Vi gleder oss til å komme til Kiel fordi, da er reisen på en eller annen måte begynt for alvor.