Gjensyn med gamle venner

Tjaldurs reise til Karibbien
Bjørn
Fri 1 Aug 2008 23:40
57:25.544N 10:31.977E

Første ærend i dag var å betale havneavgiften. det var ikke så lett. Vi fant ingen til å ta imot pengene, men derimot så fant vi Arne og Elna og deres barn Christian og Margrethe, i deres nydelige båt "Septimus". Det var utrolig hyggelig å møte dem igjen og vi snakket over en kaffekopp i mange timer.

Etterpå kom Arne over i Tjaldur og løste elegant det siste problem som jeg hadde med maskinen, nemlig hvordan koble kjølevannet til varmtvannsberederen uten å måtte lage strøm. Dessuten hadde Arne et genialt forslag til løsning av problemet med mye skitt i dieselen. Nemlig bruke to vannutskillere sammen, sånn at man kan lukke for det ene og åpne for det andre. Dermed, dersom filteret går tett kan man bare ta det andre i bruk, ved hjelp av en omskifterkran, mens man ved leilighet, i ro og mak bytter det tette filteret ut.

Så kom Peter og hentet oss. Vi dro alle tre, karl utsatte nemlig sin hjemreise til i morgen til Peter og Lone og fikk deilig grillmat. Det var et vidunderlig måltid. Tro nesten aldri jeg har vært så mett. Det var så hyggelig å treffe Peter og Lone igjen. Etterpå fulgte Peter og Lone med på aftenstur til havnen og vil veltet oss over i sengene, mette og belåtne.