Trøbbel med dieselvarmeren

Tjaldurs reise til Karibbien
Bjørn
Wed 2 Apr 2008 10:53
59:54.8490N 1039.6350E
 
Denne historien begynte egentlig på Askeonsdag, da gikk dieselvarmeren ned. det var for så vidt forventet. Jeg fikk vite da den ble kjøpt at jeg måtte regne med at viften ikke holdt mer enn 5 000 timer. Den har gått mye mer enn det siden den ble kjøpt for 2 år siden.
 
Men ingen verksteder kunne ta den før påske, så det ble noen kalde dager i påsken med elektrisk fyring. Selv om jeg fyrte med to vifteovnern på tilsammen 4 KW, så ble det ikke den samme behagelige varmen. Like etter påske fikk jeg levert varmeren på verksted og den var klar den 31.03.2008. Dvs. dagen før avreisen. Mens varmeren var på verksted benyttet jeg anledningen til å koble til et modulur som forlengst var kjøpt inn, men ikke montert fordi det var så kjølig i hele fjor at varmeren mer eller mindre gikk konstant. Nå benyttet jeg anledningen mens varmeren var ute og frakoblet i alle fall.
 
Varmeren kom, som sagt, og ble behørig koblet til med det nye moduluret på plass. Det nye nå er at dette moduluret slår varmmeren automatisk av etter 2 timer. Så uret må hele tiden oppdateres på nedtellingsfunksjonen sånn at det til enhver tid står 120 minutter i nedtellingen.
 
En annen utfordring er at varmeren slukker dersom spenningen kommer under 12,5 volt. Det betyr at en tid etter siste lading vil varmeren slukke dersom lensepumpen eller trykkvannspumpen går (og dermed trekker spenningen under 12,5 volt). Så nå må livet leves etter skjema og timeplan. Kun dusje/vaske/lense mens en lading pågår, hvis varmeren kjører vel og merke.
 
Nå er det hele 9,7 grader ute, men inne i styrehuset er det nå 23,2 grader, så nå er varmeren slått av og det er dermed strøm nok til å vre på internettet.