På en pidestall

Tjaldurs reise til Karibbien
Bjørn
Fri 15 Aug 2008 20:15
55:42.920N 10:01.037E
 
Om det skulle være noen der ute som savner en oppskrift på hvordan man kommer inn i et filosofisk modus, et sånt et hvor man stiller seg de fundamentale og de grunnleggende spørsmål som: hvem er jeg, hva vil, jeg hvor skal jeg og hvorfor egentlig osv. så har jeg en slik oppskrift. Den er ganske enkel, uten kabbalistiske ritualer, uten å legge knærne bak nakken, uten å importere en guru fra India Man bare tar en passende mengde gammel sjø og gammel rødvin (dvs. drukket i går) så er man straks i et slikt modus.
 
I hvert fall etter å ha tenkt grundig gjennom livet og veien bestemte vi oss, rett syd for Endelave, for at vi rett og slett kursen mot Juelsminde.
 
Det var forbausende trangt i havnen og vi var nesten ved å ville reise videre, da en blid havnefoged vinket oss inn på Stormolen hvor det sto "Reservert" på flere skilt med store bokstaver. Da han så senere kom forbi takket jeg ham for anvisningen og trodde han så at jeg hadde problemer med å finne plass, Han forsikret nei, han syntes bare vi passet til å ligge der, i festen. Så vi havnet i godt selskap sammen med Madonna Af Tuborg Havn, eid av Carlsberg.
 
 
 
 
Så braket festen løs.Hoved attraksjonen var to unge menn som sitter på hver sin pele. De skal konkurrere om hvem som sitter der lengst. Hver tredje time gjør de gymnastikk. det samler folk som formodebtlig håper at mnst en skal falle i vannet.
 
 
 
 
Ca. 10 meter fra oss er det et kjempetelt hvor noen musikere hårdnakket påstår at: "There's Whisky In The Jar".
 
Dessuten er det en bank i Juelsminde som det kommer penger ut av. Et nytt kapittel har åpenbart seg i kortmysteriet. De danske terminalene i butikkene kan ikke lese de mest moderne kortene (de med chip). Men man kan få hevet kontakter i en bankautomat. Dermed så blir forbruket begrenset til kr. 5 000,- pr. uke pr. kort, fordi kortene som regel har en grense for kontantuttak, som en tyverisikring.