Endelig bevis

Tjaldurs reise til Karibbien
Bjørn
Tue 14 Oct 2008 06:03
49:27.407N 02:31.949W
 
Vi har funnet endelig bevis for at norske matvarebutikker holder oss for blodig narr. Her på Guernsey, i en "Marks & Spencer" butikk, fant vi ei pakke kjøttdeig som ikke fyllte steikepanna med vann, som trakk til seg all oljen i panna og som ikke smakte småstein i tomatsausen. Når nå til og med brittene kan lage anstendig kjøttdeig til en anstendig pris, anses det hermed for å være grundig, ettertrykkelig og endelig bevist at det lar seg gjøre. Vi fant til og med hele spisskum i den butikken, så tomatsausen smakte guddommelig (med fløte. rødvin, hvitløk og chili).
 
Vi har vært i en masse havner som erklærer at de har internett i havnen. Ikke en eneste gang har det virket.  Den eneste havnen som har hatt internett som virket var Cherbourg, men den var typisk ikke gratis. Her på Guernsey må vi ta med oss laptoppen i land og så kan vi bruke en HotSpot i informasjonssenteret. Imidlertid må man ikke der plugge inn laptoppen i strømmen, så den må være fulladet når man går i land.
 
Vi ligger ved en pontong, så vi merker ikke så mye til tidevannsforskjellen, men den er enorm. Det er første gangen jeg virkelig har sett båter som ligger tørt i fjæra. Det er jo praktisk når man skal gjøre noe vedlikehold under vannlinjen.
 
Utvalget i båtbutikkene er litt skuffende. jeg kan ikke helt fri meg fra fornemmelsen av at de er litt dovne, de lever på at de selger taxfritt. Prisene er helt vanlige, så man merker det taxfrie mest ideologisk og ikke så mye i pungen. Altså det er forskjell på å kjøpe taxfritt og å selge taxfritt, altså om butikken selger taxfritt, så er det dermed ikke sikkert at du kjøper taxfritt, om noen skjønner hva jeg mener? F. eks £10,- for ei pakke tobakk og papir, virker ikke så veldig taxfritt på meg. Den største fordelen med tobakken på Guernsey er at det ikke slår deg helt ihjel. Helsemyndighetene på Kanaløyene nøyer seg med at tobakk kan skade helsen, en erklæring man omsider kan finne med liten sort skrift, på den siden av tobakkspakken som vender fra deg når du ruller.
 
 
 
 
 
 
Det er deilig vær her. 18 - 20 grader midt på dagen, 15 - 16 ved solnedgang.
 
.