Deilig tur

Tjaldurs reise til Karibbien
Bjørn
Sun 12 Oct 2008 18:35
49:27.415N 2:31.947W
 
Så fikk vi oss nesten en tur på silkeføre fra Cherbourg til Guernsey, i går morges. Vi klarte å beregne tidevannet helt perfekt, så vi seilte i nedoverbakke hele veien med en gjennomsnittfart på nesten 7 knop. Rett øst for en annen øy, Alderney, lager strømmen noen roterende strømhvirvler, som laget litt humper når vinden sto rett imot, som forøvrig ikke løyet så tidlig som værmeldingen hadde sagt.
 
Innenfor moloen på St. Peters Port ble vi mødt av "Havnekontrollen" i en liten båt som viste oss til en pontong etter å ha forsikret seg om at vi ikke hadde noen dyr med ombord. Så fyllte vi ut et skjema hvor vi erklærte at vi ikke hadde noe å fortolle, dermed var "Immigration" og "Custom" avklart.
 
Siden vi ligger ved en pontong, som bare er ankret opp midt i bukta må vi bruke jolle for å komme i land. Vi gadd ikke pakke den ut i går, så vi dro i land først i dag. Det er søndag, dermed så var det ikke så mye å gjøre i byen. Men vi tok oss en liten lunch på en kafé. Det var da vi skjønte at Guernsey er britisk. Vi bestilte noe som heter pannini, et slags svidd brød, med noe inni. Med kylling til Marit og reker til meg. Damen som kom med maten hadde gjort en feil og tatt med seg en tunfiskpannini til meg istedet for reker. Hun oppdaget feilen og spurte så om jeg like gjerne ville ha tunfisk. Jeg insisterte på reker. Hun så litt forbauset ut, men kom med reker. Etterhvert forsto jeg forbauselsen hennes. Det smakte absolutt ingenting. Jeg kunne like gjerne ha tatt tunfiskpanninien som antageligvis heller ikke smakte noe. I hvert meldte Marit at kyllingpanninien ikke smakte noe som helst.
 
Det er deilig vært her. 17 - 18 grader nå i kveldingen, like før solnedgang. Akkurat nå blåser det en frisk bris i havnen som gjør at vindmølla lader nok til jeg kan bruke PCen. Det er nemlig ikke strøm på pontongen, men man får lov til å lade med maskinen mellom kl. 08:00 og 12:00.