Cherbourg, men ikke en eneste paraply.

Tjaldurs reise til Karibbien
Bjørn
Mon 29 Sep 2008 19:22
49:38.740N 1:37.196W
 
Vi hadde gjort klokt i å vente på været i Boulogne. Vi seilte avsted i går kl. 10:30 og det var silkeføre. Flatt hav. Riktignok heller ikke noe vind, men Blåman ville gjerne strekke litt på beina etter all invendig vask.
 
Det var nesten ikke et eneste skip i sikte noen steder. For første gang hadde vi fullstendig sort radarskjerm i mange timer i strekk. Akkurat det vi hadde drømt om, en tur hvor det var mulig for den ene å sove lit,t mens den andre hadde rorvakt.
 
Men strømmen i havet er noe underlig noe. Av en eller annen grunn ser dt ut til at strømmen og menneskene skal stort sett den samme veien, eller omvendt. det kan man enklet se på et kart, strømmen skal enten fra Boulogne eller til Cherbourg, eller omvendt. Det skal den ca. hver 6. time. Så i 6 timer fosser vi avsted i 8 knop, så snegler vi oss fremover i 3 knop osv..
 
Da vi var kommer halvveis, markerte vi det med hver vår boks cocal cola. Av en eller annen avsindig grunn så er altså kald coca rett og slett godt. Halvveis feringen falt stort sett sammen med at vi påasserte null-meridianen. For Tjaldur (og meg) var det et stort øyeblikk, vi var nå på den vestlige halvkule.
 
Men akk, hvor lenge var Adam i paradis? Sånn ca. hver annen time tar jeg en tur ned i maskinrommet for å smøre akslingen. samtidig ser jeg etter at alt fungerer som det skal. Jeg la merke til at slangeklemmen på den nye flotte kranen ikke satt helt riktig. Det var ingen umuddelbar fare, men jeg visste at jeg ikke ville kunne sove før den satt riktig. Vi måtte sette ned farten til tomgang sånn at jeg kunne få flyttet slangeklemmen HELT rundt halyarden hele veien rundt. Det gikk på et b lunk og jeg kunne endelig sove litt mens Marit var rorvakt.
 
MEN, så la jeg merke til at oljetrykket var katastrofalt lavt. Jeg heiv på et par liter ekstra olje og trykket kom seg fint, men etter et t- tre timer var det falt igjen. Litt mer olje gjorde susen, men trykket fortsatte å falle. Så vi måtte stoppe igjen og stanse maskinen for å peile oljen, Jeg kunne jo ikke bare hele på mer olje. IKKE EN DRÅPE!!!. Jeg visste jo at jeg hadde fyllt den helt opp med 20 liter olje etter runden med vann i maskinen. Hvor var oljen blitt av???  Jeg fyllte på ny olje mens Marit startet maskinen og speidet rundt overalt. Det viste seg at oljen kom smygende under oljedekslet. Etter at oljedekslet var kommet av og på et utall av ganger mens jeg kjempet i Luwersoog med dysene ut og dysene inn og avtapping av olje og ny olje på osv. så var det kommet en liten rift i oljedekslet, som oljen nå kom krypende ut av.
 
heldigvis hadde jeg fått med meg et komplett sett med pakninger til Blåmann før vi dro, så det var en smal sak å skifte ut oljedekselpakningen. Men det ble jo ikke noen soving for jeg måtte jo holde øye med oljetrykket og med temperaturen.. men det gikk bra.
 
Omsider nærmet vi oss Cherbourg etter å ha slått fast at vår beregnede gjennomsnittfart på 6 knop var litt vel optimistisk. 5,3 knop er nok nærmerer den gjennomsnittsfarten vi kan holde i med- og motstrøm. da det var ca. 20 NM igjen av turen ble det slutt på idyllen. Utenfor Cherbourg gikk strømmen på kryss og tvers i alle retninger samtidig. Det var som å seile ved Grenen i Nord-Jylland. Tjaldur humpet og skaket og forsøkte å legge seg ned på styrborde side i baugen og babord side i hekken. Det endte med at vindmølla falt ned. Heldigvis sèg den varsomt ned i bardunene, men den lå fryktelig i veien og sperret for døren, så den måtte jo løsnes og legges ordentlig ned på dekket.  Det var litt vrient i en sjø, som faktisk lagde pyramidebølger.
 
Det gikk jo også på et vis. Det var da vi oppdaget at de franske fiskerne i Cherbourg nødig vil avsløre hvor de har satt sine garn. Ei bittelita rød kule var det eneste, ikke noe tull med flagg og greier. men det er jo et allment fenomen at garn har en tendens til å stå på grunner. så det var bare å søke dypere vann og så finne leden inn til havnen, der var det ingen garn.
 
Ca omtrent kl. 14:00 var vi inne i Cherbourg, gikk på land og fant "la Capitainerie", betalte, spiste en burger og gikk til køys. Her blir vi nok også noen dager, Det er meldt uvær med 8 Beaufort i kastene, så vi tar det rolig her.