Bokstavene flyr gjennom lufta ...

Tjaldurs reise til Karibbien
Bjørn
Sun 24 Aug 2008 20:09
53:52.069.068N 8:42.321E

Vi har valg å bli i Cuxhafen et par dager. Det har mange grunner. En av dem er at vi kjøpte en SSB-radio i Kiel. Den kan ta i mot værmeldinger som Navtex, Værfax, og Teletext. Det har tatt sin tid innen jeg fikk kontroll over den, de som kjenner meg vet kanskje hva det vil si at jeg ikke får til noen jeg absolutte vil få til?


Men omsider så har jeg fått den til å adlyde i hvert fall RTTY, hvilket vil si at 5 dagers varsel for den meste av planeten suser inn på skjermen, som teletextmeldinger. Det kommer selvsagt masse inn som ikke er nyttig for noe, bortsett fra at det kanskje kan være av interesse for noen at temperaturen i vannet enkelte steder i Middelhavet er fortsatt 29 grader, eller at det er et lavtrykk over Irak.

I følge en engelskmann jeg kom i snakk med i Brunsbüttel kan jeg ikke håpe på Navtex eller Værfax i byer for det er for mange forstyrrelser.

I følge de teletext meldingene jeg får, så er den beste dagen for å forlate Helgoland torsdag. Dermed så ble spørsmålet: hvor vil vi ligge, i Cuxhafen eller på Helgoland? Helgoland virker guddommelig kjedelig bortsett fra det kvarteret man kan tilbringe på Tax-free shopping, så vi blir i Cuxhafen.

Vi ligger også veldig godt ved en flytebrygge, så jeg fikk gitt Tjaldur et strøk maling over alle skadene han fikk i Frederikshavn etter stormen der og samtidig dekket alle rustflekkene som kommer frem etter et par måneder.

Vi gikk på marina-vertshuset og spiste i kveld. Svinemedaljong med Scampi. Det smakte veldig godt. Det var bare så store porsjoner at vi med nød og neppe kunne spise det opp.

Jeg har forstår at størrelsen på ostekaka har skapt mange undringer. Så her kommer målene:

Tallerkenen måler 20 cm. Mellom rammene i bunnen er det 14 cm. Diagonalen i rammenene er 18 cm. Ostekaka var 7 cm. høy. Dermed skulle ostekakas dimensjoner være åpenbare?

Hvis jeg skal oppsummere Tyskland så langt i en kort setning så blir det denne:

Matporsjonene er for store og øllene er for små.