Vi slentrer videre ...

Tjaldurs reise til Karibbien
Bjørn
Fri 8 Aug 2008 20:11
56:48.300N 10:16.909E
 
Vi dro fra Asaa kl 08:30 i fin vestlig bris. Vi satte jager, klyver, fokk, storseil og mesan. Vi droppet toppseilene fordi det var spådd liten kuling senere på dagen. Toppseilene kan være litt brysomme å få ned. Imidlertid dabbet vinden helt av og farten sank til 1 knop. Så vi bestemte oss for å heller gå for motor til Øster Hurup, en liten forhenværende fiskerhavn. Havnefogeden vinket oss inn i den gamle fiskerihavnen og var veldig hjelpsom med fortøyningen. Her vi ligger veldig komfortabelt. Fiskerimottaket er erstattet av grillbarer og kafeer. Det mest påfallende var vel de endeløse rekker med feriehus. På Daglig Brugsen (Samvirkelaget) hadde de Dagbladet og VG, så åpenbart er dette et populært feriested for nordmenn.
 
Det skjer ikke så mye i Øster Hurup. Det mest opphissende jeg kunne få øye på var en mann som sto på en flåte og natet siden på en fiskerbåt. Det var deilig å se en annen nate for en gangs skyld. Likedan var det oppmuntrende at han heller ikke hadde særlig større fart enn det jeg har, ca. 1 meter i timen.
 
Vi er bortskjemte med havnefogeder som kommer til båten og krever inn penger. Her i Øster Hurup må man selv møte opp på Havnekontoret og betale. Jeg kom for sent dit. Det var åpent mellom kl. 18:00 og 19:00 og imorgen mellom kl. 08:00 og kl.09:00.