Dobbelvannutskillerdieselfilterholder

Tjaldurs reise til Karibbien
Bjørn
Tue 5 Aug 2008 18:10
57:25.543N 10:31.976E
 
Opprinnelig var planen å seile i dag, men stormen fra i går hadde ikke gitt seg tilstrekkelig til at vi våget å seile inn i den trange havnen til servicebrygga for å fylle diesel og vann. Så vi bestemte oss for å reise videre i morgen. Dagen ble brukt til å montere den magiske dieselvannutskillerfilterholder.
 
Det er simpetlhen i flott oppfinnelse. På bildet kan du et håndtak øverst. Dette håndtaket åpner den ene filterholderen og lukker den andre. Dersom filteret blir tett så kan jeg bare svinge håndtaket og dermed så er et nytt og jomfruelig filter klart. Så kan jeg i ro mak bytte ut det tette filteret med et nytt og bare vente til filterert blir tett igjen og så svinge håndtaket tilbake osv. Midt i blinken for gamle båter med rustne tanker.
 
 
 
 
 
I stormen i natt hadde jolla slitt seg, men siden vi fikk vinden fra sjøsiden så blåste jolla inn bak båten og lå der mellokm båten og brygga og gjemte seg. Vi fant ut at jolla nå skulle få slippe å seile en stund fremover og heiste den opp på davitene. Der kan ligge og tenke litt over tingene. Ved hjelp av fallet til mesanens toppseil og ankervinsjen var det en smal sak å få jolla heist opp fra vannet.