Liten Storm i Frederikshavn

Tjaldurs reise til Karibbien
Bjørn
Mon 4 Aug 2008 21:49
57:25.542N 10:31.976E

Nå blåser det rundt 20 m/s i Frederikshavn. Dagen startet godt med en endelig seier over min siste utfordring: å få satelittelefonen til å virke som modem og dermed kunne hente ned værdata fra internettet gjennom den. Det forbauser vel ingen når jeg sier at utfordringen i utgangspunktet ble skapt av Billy Gates og Microsoft?

Altså problemet er at det meste av sånn datakommunikasjon foregår gjennom noe som heter serieport. Dagens moderne laptopper har ikke serieporter, de har bare USB-porter, derfor må man ha en overgang mellom serie- og USBport, som bærer det poetiske navnet: "prolific USB-serial port"

Vista (det garantert ikke siste operativsystemet fra Microsoft) blandet sammen disse portene sånn at satelittprogrammet forsøkte å sende data ut gjennom GPS'en. Den er jo som kjent dum som et brød når det gjelder å sende ut satelittdata, selv om den er ganske smart når det gjelder å ta dem i mot.

Omsider fikk jeg vridd armen bak på ryggen til Vista sånn at Vista fattet forskjellen på en GPS og en satelittelefon. Dvs. at det handlet om to forskjellige, men dog samtidige, prolific seielle porter.

Modemprogrammet til satelittelefonen er ganke sært, sånn at det vil ikke dra igang satelittelefonen dersom man allerede er på nettet (og dermed dynamisk allerede har fått tildelt et IP-adresse) sånn at WLAN-ruteren måtte stenges av fysisk, sånn at man ikke ved en eller annen tilfeldighet kom til å logge seg inn på nettet gjennom den. Forøvrig første gangen i mitt liv at jeg har kjempet for å unngå å komme på nettet via åpne trådløse nettverk.

Når så denne kampen endelig var overstått, så kom jeg til at jeg ikke skal skrive i denne bloggen etter å ha vært på vertshus. Bloggen fra i går er full av tastefeil (ikke skrivefeil om noen skulle tro det).

Så kom Peter og hentet oss i bil. Vi skulle ut på en lengre reise for å skaffe de magiske vannutskillerfilterholdere. Det var ikke enkelt, halve Vendsyssel rundt måtte vi kjøre innen vi fant en i Strandby som hadde det vi trengte. Dvs. ikke bare hadde han det vi trengte, han hadde ferdige sammensatte, doble vannutskillerfilterholdere, så åpenbart er det flere enn jeg som i verdenshistorien har hatt problemer rust og skitt i gamle dieseltanker. Den er rett og slett genial. Vi fikk den til halv pris, siden den hadde vært brukt. Det kommer bilde av den i morgen når jeg har fått satt den inn. Jeg har rett og slett ikke lyst til å gå ned i maskinrommet å skru så lenge som vi ligger og mer eller mindre hopper ved brygga, selv vinden nå har spaknet til ca. 12 m/s. Dvs. det regner ikke helt vannrett lenger.

Takk og pris for at vi fikk hjelp til bilkjøring rundt omkring. Å reise rundt med buss og tog for å lete etter butikker i dette været hadde vært et mareritt.

Det er nesten synd at vi ligger for landstrøm, vindmølla jobber for harde livet, som regulatoren i laderen gjør sitt beste for å styre utenom batteriene.