Posisjons rapport Sailabout 27. mai

Sailabout.no
Sun 27 May 2007 17:00
Date: 27. Mai 2007 12:00 UTC
Lat: 38:32.00N Lon: 28:37.50W
Kurs: - grader, 0 kn SOG
Vind 160 grader, 4 kn
Trykk 1031
Temperatur: 24 C i luften og 17 C i vannet
Skyer: Blå himmel 
Bølger: 0,0 meter
Utseilt distanse siste 24 timer: 67 nm i luftlinje
Distanse til Horta: 0 nm
 
Utseilt distanse fra San Juan: 2290 nm i luftlinje og 2615 nm gjennom vannet, gjennomført på 18 døgn og 5 timer. Det gir en fart på 6,0 kn i gjennomsnitt.
 
Den siste dagen på havet ble også den beste. Etter en flott dag på sjøen med bursdagsfeiring og fin seilas rett mot målet ankom vi Horta like før kl 23:00. Vi ble forevist en plass på ytre molo inntil vi kunne klarere inn neste morgen. Vi var ikke særlig fornøyde med å ligge der helt alene. Ikke denne kvelden. Vi hadde for mye å feire. Nina reiste inn med jolle og snakket med havnevakten, som ikke forsto særlig mye engelsk, og forklarte at vi hadde en datter ombord som hadde birthday og at vi derfor gjerne ville ligge i marinaen. Han ringte sjefen sin som ga oss tillatelse til å legge oss inn der øyeblikkelig. Havnevakten kom løpende i det vi klappet til kai og lurte på om vi trengte hjelp med babyen. Vi forsto ikke helt hva han mente. "Hasn't your daughther just given birth to a child?" Nå er ikke jeg Per Tangvald, som fikk to barn ombord på sine reiser, men det skaffet oss i alle fall havneplass. Havnesjefen var rimelig oppgitt over misforståelsen i dag.
 
Nå er vi imidlertid innklarert og vårt første inntrykk av stedet er veldig bra. Det er helt fantastisk å gå på land igjen blant Hortas gamle og sjarmerende bygninger. Horta er virkelig det store treffstedet for alle havseiler som krysser Atlanteren på vei mot Europa. Derfor har vi på kort tid truffet mange gamle kjente og enda flere nye seilere her. Vi ligger utenpå Mas Que Nada, med Gry og Felix ombord. Vi rakk også en litt utvidet bursdagsfeiring i natt med besøk ombord av mange norske venner. Og i dag er vi helt skutt!
 
Nå har vi nådd et stort mål!  Dette var den etappen vi kanskje var mest spent på før vi la ut på denne rundreisen. Derfor er vi veldig fornøyd med at vi er her og har hatt en såpass fin havseilas frem hit. Vi er imidlertid fremdeles ganske langt til havs og beregner minst ni døgn på de neste 1150 nm til Irland. Det blir det dog et par uker til, for nå vil vi nyte noen rolige dager her før vi utforsker litt mer av Azorene.
 
Vi vil sende en stor takk og hilsen til alle som har hjulpet oss over havet. Først og fremst Mads, værrouteren vår som daglig sender oss en værrapport og anbefaling av hvor vi bør seile og Einar, faren til Nina som daglig holder oss oppdatert med hva som skjer rundt oss. Vi er også glade for alle meldinger vi får fra andre medseiler og små hilsener fra dere hjemme. Det er hyggelige høydepunkt i en ensom tilværelse på havet.
 
Det blir ikke daglige oppdateringer av loggen når vi er i havn, men vi skriver når vi har noe å rapportere.
   
 
Alt vel, og vel så det, Sailabout