14. dagen til sjøs

Sailabout.no
Sat 9 Dec 2006 23:50
Date: 9 Des 2006 12:00 GMT
Lat: 16:13.68N Lon: 45:33.71W

Utseilt distanse siste døgn: 155 nm
Restdistanse til St Lucia: 904 nm

 

Endelig har vinden og sjøen avtatt noe. Dette er vår 14. dag til sjøs og de siste 8 dagene har vi hatt mer eller mindre sammenhengende kuling. Båten ruller konstant i alle mulige slags vinkler og det er umulig og finne noe rytme som varer lenger enn noen få sekunder. Gleden var derfor stor i dag, når sjøen hadde roet seg litt, selv om bølgehøyden nok allikevel er på flere meter. Vi startet dagen med bading i cockpit - saltvannsbøtter over hodet med påfølgende dusj i ferskvann. Det er lenge siden forrige vask, så dette var en frisk og deilig start på dagen med påfølgende lunsj. Vi valgte å seile med liten seilføring i dag for å nyte dagen. Plutselig var det ingen som hadde det så hastverk med å komme frem. Karibien er oppskrytt - det er turen som er målet!

 

Vi har fullmåne og stjerneklar himmel over oss i skrivende stund, ca. kl. 23.00. Nede i salongen har vi filmkveld og vi koser oss med Eckbo's beste på flatskjerm. Vi har ingen faste vaktordninger ombord. Alle tar ansvar og nettene deler vi gjerne avhengig av hvor opplagte de enkelte er på kvelden. Om dagen styrer den som er i cockpit. Vi er ganske alene her ute på havet og inntil vi traff Nano for tre dager siden hadde det gått åtte dager uten å ha sett eller hørt fra andre her ute. I går kveld var det plutselig ganske folksomt her. Først fikk vi en båt på skjærende kurs ganske nærme og på natten så vi to lys i horisonten og en tredje båt på radaren. Ut i fra rapportene fra ARC så vet vi hvor de andre båtene befinner seg, men avstandene er såpass store at det skal mye til at vi ser noen annen båt, men vi er allikevel nøye med at en til enhver tid har ansvaret i cockpit, ikke minst fordi bølgene er såpass høye at vi hele tiden kan bli slengt rundt.

 

Daglig får vi meldinger fra arrangørene av typen:

 

Update on Compromise MAYDAY
yacht Mirabella V is due to rendezvous shortly with 248 Compromise to assist with the medical evacuation on the skipper. Falmouth MRCC are co-ordinating.
Further update will follow once evacuation is complete.

Mustang Dismasting
All aboard in good spirits. Crew have jurt-rigged mainsail and headsail and motoring to St.Lucia.

Alert on whales.
Nunki (ARC #189) hit a whale at 15:40 UTC, at psn 18 40.3N, 32 41.2W. At least two other whales were seen in the vicinity. Damage was slight and has been repaired. All OK onboard.

Crews are reminded of the need to keep a good look out at all times.


ENDS
ARC Office.

 
Og alltid påmindelse om å holde god utkikk. For å være helt ærlig, i mørket ser vi frem til sprayhooden, men vi holder dog utkikk.