Posisjons rapport Sailabout 26. mai

Sailabout.no
Sat 26 May 2007 13:19
Date: 26. Mai 2007 12:00 UTC
Lat: 38:13.28N Lon: 29:59.66W
Kurs: 75 grader, 6,1 kn SOG
Vind 40 grader, 10 kn
Trykk 1030
Skyer: Blå himmel 
Bølger: 0,5 meter (dønninger fra NNV på 2 meter)
Utseilt distanse siste 24 timer: 137 nm i luftlinje
Distanse til Horta: 68 nm
(Vi laster ikke ned mail i dag, derfor må meldinger som skal leses før vi er i land sendes som tekstmelding til satellitt telefonen. Behøver ingen annen værmelding enn en kort melding om at det fine været holder seg og at vinden dreier mot nord.)
 
En fantastisk morgen på havet med lite bølger, laber vind og helt blå himmel. Dette har Madeleine fortjent på fødselsdagen sin for hun har utvilsomt vært besetningens tapreste medlem dette året. Alltid blid og fornøyd. Nå er salongen fylt opp med ballonger, flagg og festbånd i taket, mens presangene ligger under og venter på at bursdagsbarnet skal våkne. Spenningen var så stor i går kveld at hun ikke sovnet før langt på natt. Brownies og chocolate chip cookies ligger nystekte og pirrer oss i nesen. Vi ser frem til en dag med mye helsekost.
 
Vi kjenner på oss at vi nærmer oss land. I natt så vi lysskjær fra Flores da vi passerte øya i syd. Hadde vinden dreid litt mer mot øst, noe vi ikke håper, kunne vi nå kjent lukten av hortensiaene som vokser rund Horta - selvfølgelig.
 
Fremdriften mot Horta har vært bra det siste døgnet og vi forventer å klappe til kai sånn omtrent kl. 23:47 UTC, som vel er det samme som sommertiden på Azorene.
 
Alt vel, Sailabout