Mayaguez, Puerto Rico

Sailabout.no
Wed 2 May 2007 15:45

Date: 02 Mai 2007 14:00 GMT
Lat: 18:12.50N Lon: 67:09.61W

 

Kurs: - grader, 0,0 kn

Vind - grader, 0 kn

Trykk 1016

Skyer 3, Små kumulus skyer over oss, noe mer skyet i syd

32 C i skyggen og 30 C i vannet (Vi er rimelig svette)

 

 

Selv om vi har sett mange byger over land de siste ukene ble vi først truffet av en regnbyge for to dager siden. Det var første gang siden 29. mars at vi har hatt ordentlig nedbør, så det var kanskje på tide. 

 

Vi ligger sammen med Capella utenfor Mayaguez, Puerto Ricos tredje største by som ligger helt vest på øya. Byen ligger innerst i en stor bukt og til tross for at det bor over 100000 mennesker her er det ikke en eneste fritidsbåt eller brygge vi kan fortøye til. Det er et stort havneanlegg for ferge og industri, som er forfallent og ellers er havnen dekket av kratt der det mange steder bor folk i skur. Men ikke en båt å se, bortsett fra to dykkerbåter som ligger til ankers. Annenhver dag kommer en gammel DFDS ferge som går i trafikk mellom Puerto Rico og Dominican Republic.

 

Vi har det godt og varmt og gruer oss til å reise mot kaldere farvann. Den siste uken har det ikke vært under 30 C i vannet der vi har seilt langs kysten og innenfor mange av revene i syd. Noe steder var det 35 C så vi har blitt ganske bortskjemt. Vi har imidlertid funnet frem superundertøyet og gjort båten klar for seiling nordover. Likevel er vi ikke ute etter mer ubehagelig vær enn det vi må ha så derfor har vi utsatt avreisen mot Bermuda noe. Vi beregner drøye seks døgn til Bermuda. Vi regner med å starte sammen med Capella, man da vi er 38 fot og de er 59 regner vi ikke med å se dem på overfarten.

 

Vi har brukt mye tid til å studere været de siste dagene og vi er ikke helt fornøyd med at det er i ferd med å dannes et kraftig lavtrykk ved Bahamas som vil krysse vår kurs om vi hadde startet i dag. Derfor avventer vi nye rapporter før vi bestemmer oss. Vi benytter en norsk værrouter, se www.frivind.no, han er veldig utførlig i sine analyser og det er dessverre ingen oppløftene prognoser han har sendt de siste dagene. Derfor er det kredittkortet som har fått kjørt seg de siste dagene på noen av byens veldig bra kjøpesentre. Kjøpesentre og motorveier er de gode på her og begge deler ligger godt over norsk standard. Forøvrig er de større byene ganske triste, men menneskene er hjelpsomme og hyggelige.

 

I dag blir det en tur til en dyrepark og så får væranalysene avgjøre fremtidige planer.