Fw: 4. dagen til sjøs

Sailabout.no
Wed 29 Nov 2006 19:21
 
Date: 29 Nov 2006 12:00 GMT
Lat: 23:17.00N Lon: 20:14.00W

Utseilt distanse siste døgn: 150 nm
Restdistanse til St Lucia: 2301 nm

 

En flott dag på havet! Vi våknet opp til nydelig sol og har hatt sol og deilig varmt vær i hele dag. Antrekk: bikini og badebukse - ikke værst 29. november! Litt mindre vind, men også litt mindre sjø, så det gjør tilværelsen ombord litt lettere. Til nå har vi tilbragt det meste av tiden liggende eller bundet fast til cockpit under vaktene. Vi er akkurat ferdige med middagen, taco med godt tilbehør og avsluttet middagen med nydelig solnedgang kl. 18.30 i cockpit. Det betyr at snart blir det bek mørkt. Vi har månen med oss enda noen timer, så når den går ned blir det enda mørkere, om mulig. Da er det mørkt til kl. 07:30 i morgen tidlig. Vi har lite lys på inne også for å spare strøm, så vi bruker hodelykter etter at det blir mørkt. Vindmøllen gikk i stykker i går. Det begynte å gnistre av den, så inntil videre gir den oss ikke den strømmen vi hadde håpet på. Det minste solcellepanelet ble flyttet over til babord side i dag, så nå står begge panelene rettvinklet ut fra skutesiden og forhåpentligvis kan de gi oss litt mer strøm.

 

Alle har det bra og ingen sliter med sjøsyke i dag. Det er første dagen uten at Madeleine har kastet opp..... Fredrik og Madeleine har sett på På Innsiden med Thomas Gjertsen i dag og nå er det bøker og lesing som står for tur. Vi har akkurat sett en annen ARC båt med spinnaker i horisonten, så vi er litt spente på hvem det er. Ellers har vi vært alene i dag, bare med en tomaster langt, langt bak. Det er overaskende mye småfugl her ute og også sommerfugler har vi sett flere av på havet i dag.

 

Vi har prøvd fiskelykken i dag og Mathias har fisket med en diger fiskesluk kombinert med IPOD. Dessverre ingen fangst, men fiskesnøret henger fortsatt ute, så vi får se....

 

En nydelig dag på Atlanterhavet!