Posisjons rapport Sailabout 10. mai

Sailabout.no
Thu 10 May 2007 16:37
Date: 10 Mai 2007 12:00 UTC
Lat: 21:47.04N Lon: 63:29.86W
Kurs: 45 grader, 6,2 kn
Vind 135 grader, 10kn
Trykk 1017
Skyer: Tilskyet, og tett med squals (kan telle 14 innenfor en 12 nm radius
på radaren)
Temperatur: 28 C i luften og 27 C i vannet (fremdeles godt over 30 C nede i båten)
Utseilt distanse siste døgn: 142 nm (143 første 24 timer)

Vinden er nå i ferd med å drei mot syd og dabbe av, men vi har tett  med
squals på alle kanter så vinden er høyst ustabil.

Det første døgnet var preget av mye sjø fra mange kanter og til tross for
bra vind (17 kn i snitt) ble vi bremset av all stampingen. I natt har det
vært tilnærmet flatt vann og vind mellom 9 og 12 knop. Ved 12 kn vind seiler
vi i 7 kn gjennom vannet og det er vi veldig fornøyd med. Får vi mer vind forenom tvers vil vi knapt gå fortere, kun mer stamping og krengning. Kommer vinden bakfra trenger vi minst 17 kn for å få bra fart. Derfor vil vi seile vinglete avhengig av vindforholdene.

Capella startet fire timer etter oss fra Puerto Rico og vi fulgte dem i ti timer på radaren i går der de seilte forbi oss i vest, men fikk ikke kontakt på VHF. Når vi seiler i 6 kn seiler de i drøye 8 så de er snart langt av gårde. Hvem er den neste båten vi treffer? Kanskje vi ikke ser noen før vi er fremme.

Vi har en ekspert på vær og seileruter som sitter i Bergen og sender oss meldinger om hvilke forhold vi kan vente og hvor vi bør seile. (se www.frivind.no ) Det er til stor hjelp og gir oss en ekstra trygghet. Han er også den som til en hver tid har best kjennskap til hvor vi er. I går ga han melding om at et lavtrykk ved Florida hadde blitt ett subtropisk lavtrykk.  Det betyr at det overvåkes av "national hurricane center", og har fått navnet Andrea. Vi er ikke interessert i å komme for nært dens vei og seiler derfor nå godt øst for å komme bort fra dette og andre mindre lavtrykk som til stadighet oppstår rundt Bermuda. 
 
Vi kan ikke la vær å reflektere over hvor kontrastfylt starten på denne Atlanterhavskrysningen er i forhold til starten vestover fra Las Palmas. Ved å starte i ARC med 234 andre båter på startstreken, et kjempemessig publikumsoppmøte, tett med pressefolk og tilskuerbåter var det et liv og leven som minnet om starten i Volvo Ocean Race. Vi seilte side om side i solsteken med fargerike spinnakere og genakere.  Da var det skikkelig rock & roll.
 
Når vi nå seilte alene ut av industrihavnen San Juan, ble vi kun møtt av en US Cost Guard patruljebåt med mitraljøse pekende mot oss og som praiet oss og ba oss endre kurs bort fra et RCCL cruise skip på vei inn havnen. De var tydeligvis ikke helt trygge på våre hensikter, så de eskorterte oss helt ut av havnen. Der møtte vi regnbyger og motvind. Ikke mye rock, men en del roll.