8. dagen til sjøs

Sailabout.no
Sun 3 Dec 2006 13:49
Date: 3 Des 2006 12:00 GMT
Lat: 20:32.36N Lon: 29:33.76W

Utseilt distanse siste døgn: 166 nm
Restdistanse til St Lucia: 1840 nm

 

De siste 36 timene har vi sust avgårde med kuling i ryggen. I perioder er vinden oppe i stiv kuling og da blir det veldig mye rock and roll. Vi har lite med seil oppe, men bølgene dytter oss så vi fosser fremover og har tilbakelagt en anstendig distanse siste døgn. Den distansen som oppgis i loggen og av ARC er den rette linje fra kl 1200 en dag til kl 1200 neste dag. I realiteten seiler vi mye lenger. Både fordi vi skjener hit og dit i bølgene, fordi rormannen er trett og fordi vi endrer kurs ettersom vinden dreier. Loggen ombord viser at vi har seilt 1321nm siden vi startet for en uke siden. (En nautisk mil er 1.852 meter. Når vi synes vi suser av gårde i 7 knop, så er ikke det mer enn 13 km/t. Så det ville gått vesentlig fortere å sykle denne distansen, men vi holder nå farten oppe jevnt og trutt. Derfor blir det en del km ut av det til slutt. Dessuten ville vi aldri kommet til Kariben med sykkel.)

 

Når været er som nå har vi to mann i cockpit som er festet med seler, Når bølgene er som verst kobler vi ut autopiloten og skalker alle luker ned til salongen. Ragnar Kvam Jr. seilte jorden rundt i 14 år og påstår han aldri fikk vann inn i cockpit. Jeg forstår ikke helt hvor han har vært. Vår cockpit er nå marginalt tørrere enn en Laser en sommerdag med frisk bris på fjorden - og hele familien ombord. 

 

Det er stadig delfiner på besøk som leker rundt baugen. De som sier de sjelden ser delfiner må ha særdeles slapp utkikk. Det mest fasinerende for tiden er at hele flokker med flygefisk tar av og flyr bortover når vi kommer mot dem. Det er som store fugleflokker. I natt landet det først en fisk rett ved siden av oss i cockpit. Jeg skvatt noe skikkelig - trodde først det var en rotte. Like etterpå så jeg ett ekorn i masten. Tror jeg var litt trett. Så skjedde det som man egentlig bare leser om, Fredrik fikk en flygefisk midt i ansiktet, rett over nesen. Den var forskjellig enn de andre vi har fått, hadde to sett med vinger. Antagelig er det en barrakuda flygefisk siden den angriper mennesker.

 

Vi har også en logg på engelsk via ARC sine sider. Der kan man følge ruten til alle båtene som er med i seilasen og i dag kan man bla lese om Mathias sitt siste forsøk på å fiske hai. www.worldcruising.com 

 

Alle har det bra og Madeleine har bare kastet opp tre ganger hittil i dag. Akkurat nå sover tre femtedeler av besetningen. Vi er litt slitne etter nattens rock and roll. Vi er en familie med nattmennesker og nå får vi tilfredstilt det behovet til gangs.