10. dagen til sjøs

Sailabout.no
Tue 5 Dec 2006 13:46
Date: 5 Des 2006 12:00 GMT
Lat: 20:28.50N Lon: 35:15.92W

Utseilt distanse siste døgn: 163 nm
Restdistanse til St Lucia: 1522 nm

 

Den siste natten og formiddagen har vært fylt med fantastisk seiling. Med liten kuling i ryggen har vi fosset frem. Gjennom natten hadde vi en fullmåne som lyste opp sjøen. Gutta som stod til rors følte seg som skikkelig havkappseilere der de surfet nedover bølgene i opptil 12 knops fart og båten danset frem så flygefiskene skvatt til siden og morilden sto som en foss etter båten. Samtidig hadde vi delfinflokker rund oss som kjempet med å holde følge. Hadde dette vært en guttetur med fem menn ville jeg definert dette som en optimal seileopplevelse. Dette er imidlertid en familietur. Nede i båten blir frivakten kastet veggimellom, bokstavelig talt. Forsøk på å sove er umulig inntil du er så trett at du sover uansett hvilken stilling du inntar og ethvert forsøk på å gjøre noe produktivt blir motarbeidet på det sterkeste av båtens ville bevegelser. Våre ambisjoner om tre uker med effektiv skoleundervisning om bord – ja gjett. Vi har økt og redusert seilføring en rekke ganger for å finne den beste balansen, men den finnes ikke. Vi har slått opp i ”Your First Atlantic Crossing Guide” for å finne råd. ”Nobody can describe the horrors of rythmic rolling. Well, there has to be a pain for so much pleasure.”

 

En norsk beretning beskriver overfarten som å leve tre uker i en tørketrommel. Det måtte bli tørketrommel og ikke som en vaskeball i en vaskemaskin. Det gjelder for turen hjemover når vi til tider må krysse mot vind og bølger. Nå har vi det tørt og godt. Temperaturen synker ikke under 26 C om natten, nok til å holde fuktigheten borte. Dermed er tøyet som ble klissvått av sjøsprøyt i går kveld allerede tørt nå.

 

---------------

 

 

GRATULERER MED DEN STORE DAGEN I DAG MAMMA :-) Vi surfer avgårde på dette store havet, men bølgene er nådeløse og hiver oss rundt i alle retninger, så en sammenligning med å leve i en tørketrommel er nok ikke så langt fra sannheten. Men, det er deilig og varmt og bikini er alt som trengs på dagtid. Sjøen holder 29 grader. Håper på litt roligere dager igjen, så det kan være mulig med ett bad. Vi ønsker deg en hyggelig bursdagsfeiring og sender deg varme tanker på den store dagen!! Madeleine hilser masse og takker for den fine boken hun fikk.