Saba

Sailabout.no
Wed 7 Mar 2007 07:14
Date: 28 Feb 2007 12:00 GMT
Lat: 17:38.18N Lon: 63:15.25W
 
Saba er en øy klart utenom den vanligste reiseruten. Dette er en vulkanøy som stiger bratt opp av havet drøye fire timer seilas fra St. Martin. Vi besøkte øya fra 26. til 28. februar og vi kunne bare se to andre båter som var i land den ene dagen vi dro inn med jolla. Det er nemlig ikke helt enkelt å komme i land her. Det er heller ikke enkelt å ankre her. Derfor er det lagt ut seks bøyer vi kunne legge oss i, men det bølget noe helt utrolig. Jeg fikk assosiasjoner til Bouvetøya. Det var som å ankre opp femti meter fra en fjellvegg med tre meter høye dønninger som slår inn. Det blir et ganske bra brus og du håper kjettingen holder. Vi hadde disse dagene kraftige dønninger fra nord - som ikke er så vanelig, mens vinden kom fra øst - som er vanelig.
 
Noen kaller dette Karibiens skjulte skatt og den er utvilsomt godt skjult. Hvis man liker fjellvandring og dykking er dette stedet. Vi var glade vi tok turen ut for dette var virkelig noe helt annet enn andre øyer vi har besøkt.  
 
 
 
Saba stiger brått opp til 1000 meter og toppen er som oftest dekket av skyene.
 
 
 
Windwardside er øyas største landsby og her bor omtrent halvparten av de rundt 1000 fastboende.
 
 
 
Områdene rundt Saba er av mange rangert som det beste stedet å dykke i Karibien. Derfor tok Fredrik og Mathias en dykkertur og fikk utforsket litt av det de har å by på ned til 30 meter. Vi andre snorklet og fikk se mange fargerike fisker i det klare vannet. Vi hadde imidlertid en diger barracuda på en drøy meter som lenge holdt til i skyggen under båten vår og den la en klar demper på badelysten. Båten som lå i nærmeste bøye fikk en hai på kroken, men det var ikke særlig populært - for å si det mildt - for dette er et naturreservat.