Port Elizabeth, Bequia

Sailabout.no
Wed 27 Dec 2006 23:24

Date: 27 Dec 2006 12:00 GMT
Lat: 13:00.08N Lon: 61:14.58W

Utseilt distanse siste døgn: 0 nm

Ligger nå blant mange andre båter i Port Elizabeth på Bequia, hvorav en stor andel norske langtur båter. Vi kunne telle 20 andre båter med norsk flagg i nærheten. Dette er det store samlingsstedet for nordmenn i julen og så blir de fleste spredt utover. Alle reiser sydover og deretter fortsetter de enkelte avhengig av egne preferanser og planer. Noen få reiser videre vestover og har Stillehavet som neste store mål, men de aller fleste kommer til å seile nordover igjen om noen uker eller måneder.

 

Vi har hatt noen deilige dager etter overfarten hvor vi stort sett bader og prøver å finne oss selv igjen. Egentlig er det ingen unnskyldning for ikke å ha skrevet noe her på en stund for det er mange Internett kafeer her. "Everyone and his brother has one." Det er også en av de få tingene det er her.

 

Bequia, er en øy nord av Grenadinene som er den mest idylliske og ubebodde del av Karibien. Helt alene er vi dog ikke for det er tett med båter, langturseilere og charterbåter. Vi har det godt og varmt, 30 + i luften og 28 grader i vannet. På Bequia bor de 4800 mennesker og det er ganske primitivt, men veldig idyllisk. Utrolig kontrast fylt til hva vi er vant til. Vi jobber med å venne oss til de uvante omgivelsene. Det er dog verdt å merke seg at innbyggerne er veldig hyggelig her og lenger syd blir det enda mer primitivt.

Vi har enda ingen sikre planer for hvor vi vil være fremover bortsett fra at vi i de neste ukene vil utforske Grenadinene.

Hilsen alle ombord i Sailabout

Etter en uke på St. Lucia hadde vi en dag i Marigot Bay - måtte bare ta et julebilde med palmene i bakgrunnen.

 

Her har vi ligget siden lillejuleaften og nytt varmen og badevannet.
 
 
Madeleine på julaften hjemme hos Mariann. Båten i bakgrunnen. Mariann er en strandet jordomseiler som inviterer til julefest for skandinavier på julaften. I år var det drøye 200 seiler innom.