41:55N 16:51W

Arvi
Wed 26 Jun 2019 17:07
26/6 3.00am The wind is starting to calm down, we only have around 18kts any more, came from 26kts, the gusts were several times above 40. To be able to have the family sleeping, we chose east. It feels like a detour but we knew around 18 degrees lat that the wind would calm. We hope we will get far enough east fast enough to have thu, fri and sat south wind. After that is still??? Hopefully the forecast changes it's mind and gives us anything but north wind, we will see.  If not we choose another destination in France instead of Falmouth. But this is to early to decide, so later more about it.
 
De golven kletsen weer rond onze oren. De kuip is en blijft kletsnat, gelukkig kunnen wij ons wegsteken achter de buiskap. Als er niemand aan het proberen slapen is in de voorste kajuit dan wordt die gebuikt om te skydiven. Ja,ja je hoort het goed! Het trucje is als de boeg omhoog gaat op de golf springen vanuit de gang in het bed en terwijl de boot naar beneden slaat, zweef je een seconde. Wel goed mikken dat je op de matras landt en niet ergens opzij in de kajuit tegen de kast of zo. Het is zelfs een samenwerking met 2 want er wordt ook vanuit het ruitje naar de aankomende golven gekeken of ze wel groot genoeg zijn om te springen. Eén keertje lag de papa nog tegen de zijkant van de kajuit onder de dekens maar dat hadden de kids niet gezien. Ze schrokken alle twee.
 
O ja we hebben een verrassingsmail gekregen van mimi. Super leuk! Het heeft wel even geduurd, ik had namelijk een heel grote zone en 6 dagen vooruit grib files gevraagd maar dat mag ik niet meer doen, zeker 10 minuten beltijd. Terwijl als je kleine oppervlaktes en 3 dagen vooruit kiest dan gaat het meestal op 1 à 2 minuten. Hoe langer het duurt, hoe meer de kans is dat je satelieten eens wegvallen en je je verbinding opnieuw moet maken.  En ook we moeten het externe antennetje door het dakvenster naar buiten steken en vast houden, dus is het iedere keer fingers crossed dat er geen golf over komt op dat moment.
 
PART 2 16.45 UTC 26/6
 
We have entered the little wind and rain zone.  We have to decide when to put on the engine. In our current grib files wind will come back thursday morning at a longitude of 16degrees. I hope the core of the low hasn't moved east,then we have 50nm to go in about14h. We will download new gribs for the next 3 days.
 
Dit was ik nog vergeten vertellen. Onze kapitein heeft ook zijn eerste zeedouche gekregen, en de rest heeft het allemaal zien gebeuren. We hebben er een jaar moeten op wachten maar eindelijk is het zo ver. Hilariteit alom! 
Oh ja, na dagen zeilen eindelijk een boot tegengekomen (vissersboot). Komen we dan toch in de buurt van de bewoonde wereld...