32:42N 61:40W

Arvi
Mon 13 May 2019 16:58
This is the first time that we are heading east! We have travelled south, west, north, so now it is the time to go east. We will stay around this latitude for the next 24 to 48h. When we get stronger southerly wind on Wednesday, our course will go slightly more to the north, to make it more comfortable.Although we don't want to go to far north, I saw a lot of thunder and lightning there on the forecast before we took off.  
In the first 24h we have sailed 143 nm, thanks to the genacker yesterday. During the night we go slower. We have about 12 kts from WSW to SW. Also today we make good progress with the genacker.
 
We hebben een goeie eerste dag (12/5) achter de rug en hebben in de namiddag enkele uren kunnen zeilen met de genacker. Ook vandaag hebben we die opgestoken en dan gaan we in plaats van 4 kts toch maar lekker 6kts SOW. We hebben vandaag ook al een uurtje stroom gedraaid met de motor, we zagen het niet zitten om onze zeewierpropellor in het water te leggen. We zijn nog heel moe, we moeten nog een beetje in het ritme komen. Naast het zeewier is het hier ook de ene zeilende kwal na de andere, niet zomaar een kwal maar het is Portugees oorlogsschip, dat is zeer giftig.
Gisteren was het ook een beetje raar, de wind kwam uit het zuiden, samen met windgolven en de grotere swell kwam uit het noorden. 's Nachts nog wat grotere swell maar vandaag zijn de golven weer wat kleiner, er kan weer een raampje open.
Ook de bimini is ingepakt want we hebben zon nodig om warm genoeg te hebben, 's avonds kousen en trui aan en zodra de wacht start, bij zonsondergang, zeilbroek, zeiljas, hoofdband en vingerloze handschoentjes er ook nog bij. Dat maakt een toiletbezoek zo veel leuker!