41:03N 23:00W

Arvi
Mon 24 Jun 2019 17:59
Forecast for today 9-10m/s, we have 18-20knots NW, thanks. We are still heading at 65 degrees, we were planning to do that till 15west. I download new gib files this evening and then we will decide how to deal with the low now at 41north. Our progress in longitude is about 2 to 2.5 degrees per 24h. We now have average SOL of 6kts. Today we had squally conditions the dark clouds alternated with the sun in  the morning. In the afternoon we haven't got sun anymore and the dark clouds make it rain with gusts. Therefore we have put in the second reef in combination with the gale jib, to run smooth...
Our log is working again, it must have been some dirth. Now we also make SOW! Our at least, we feel like we are moving again.
 
We zijn aan het expirimenteren geslaan met onze wachten. Na 2 nachten is het ons al duidelijk dat een wacht bij daglicht minder zwaar valt dan in het donker. We willen ook de duur niet inkorten omdat we dan niet lang genoeg aan 1 stuk kunnen slapen. We doen elk 2 wachten dus hebben we 12u wacht, maar het is maar 8u donker. Eigenlijk een luxeprobleem dus. Het wordt van 20u tot 8u en we hebben nu ook al alle twee eens begonnen, dat maakt ook wel wat verschil.
Maar wat het meeste vermoeid is steeds wisselen van "zeil", reef erin, weer eruit, nog een eruit, best terug een erin, en nog een reef erin. En nu mag het terug 12kts gaan waaien de reven blijven erin! Of misschien toch niet?
Gisteren dolfijnen gezien, ze waren aan het springen en salto's en flips aan het doen. Ook had een van de wolken de vorm van een walvis, maar die laten zich niet in het echt spotten.