33:02N 58:21W

Arvi
Tue 14 May 2019 18:34
Thank you for the daily update off the weatherforecast. Satu, we hand over to you the imaginary gold medal of best weathergirl of the year. After 48h of sailing we had 308nm, which is good for this boat. Now we are sailing broad reach with SW wind at 18 kts, we are heading 85 degrees ENE still at about 6kts of speed.
It was very helpfull to know that we don't have any thunderstorm to be expecting, altough we are always cautious for a squall.
A French boat who passed us this morning was talking about 33 kts to expect tomorrow and big waves. Trollcat, who is 5 days ahead of us also texted to have had big waves. We will see and have requested grib files for the next 96h, wich we will download later.
 
Vandaag begaf onze VHF speaker het voor de tweede keer, we hadden het knopje al eens gelijmd maar nu was het weer afgebroken. Met het verwijderen van de oude lijm hebben we een paar lijnen van het scherm kapot gemaakt maar deze keer hebben we niet alleen lijm gebruikt maar ook de 4 contactpunten vast gesoldeerd, het was eerder een werkje voor een horlogemaker maar bij 18 kts wind en 2m golven moet dat op een zeilboot toch ook lukken zeker. Het is nog altijd een beetje fragiel maar het werkt terug! Voor degene die goesting heeft thuis, begin maar al te zoeken op allerlei tweedehandswebsites achter een SIMRAD RS82 hoorn, dan kunnen we dat in de Azoren ne keer bekijken om te vervangen.
Vandaag hebben we ook, heel kort, terug dolfijnen gezien. Dat was zoals altijd DOL FIJN! Ze kwamen efkens aan de boeg meezwemmen en waren dan weer verder, zo snel dat ze zwemmen op hun gemakske, dat is ongelooflijk.
 
Vandaag hebben we 30A opgehaald met onze hydrogen, onze captain maakt er zijn werk van om telkens het zeewier eraf te schudden.  Steven doet nog altijd goed zijn werk, af en toe zijn we wat aan het zwalpen, maar hoe meer wind hoe rechter we varen.
 
Zelf heb ik vandaag een plakker achter mijn oor moeten kleven, ik was nogal misselijk van de zeeziekte.
 
Voor de rest: overdag snikheet en 's nachts ijskoud. Als de zon weg is wordt alles wak. Afgelopen nacht hebben we zelfs regen gehad!
 
Mocht het zijn dat er morgen geen berichtje is, geen nood, er is dan teveel wind en golven om achter de computer te kruipen. De wind zou aanhouden tot donderdagnacht... onze nieuwe gribfiles komen straks na het versturen van dit.