23:34:748N 64:16:157W

Arvi
Sun 28 Apr 2019 17:57
our position is right now...
 
day 1 We started on Friday morning around 9.30h local time. We had nice cruising weather with 12 to 14 knots of wind and sailed at an angle of 60° app wind. So we went fast. After 24h we had 160 NM.
day 2 At 48h we did 280 NM, still sailing at an angle of 60° app wind and heading north. Still nice cruising weather with less wind during the night. We don't complain, we slept very well.
 
Al vanaf de eerste dag is Steven Still, de windvaan, aan het werk. Weliswaar moet Steven gaan slapen bij minder dan 8 knopen wind maar dan neemt Mr Simrad, de autopilot, het over. Doordat we op die manier enkele amperes verbuik uitschakelen, kunnen we het tot nu toe bijhouden met de hydrogenerator, zolang onze snelheid maar meer dan 5.5kts is, dan wekken we meer op dan we verbruiken. Ook onze beste vriend, het sargasso seaweed, is weer van de partij. Regelmatig gaat de hydrogenerator er dus uit om wiervrij gemaakt te worden. Kwestie van onze spierballen voldoende getraind te houden. De kids zijn alle twee aan het lezen geslagen, Percy Jackson en de... Er zijn 5 boeken van dus ze zijn wel even zoet. Vince zoekt de moeilijke woorden op in het woordenboek dat ook in het geheugen van zijn e-reader zit. Mama....gewoon op het woord klikken en dan krijg je de uitleg.
Wij zelf wisselen als volgt: ik van 7 tot 10 en van 1 tot 4. Onze Mc Guyver van 10 tot 1 en van 4 tot 7 of soms 8. Overdag elk nog een tukje van een uur of 2. Nu we pal naar het noorden varen moeten we onze klok niet verzetten, we houden dus de Caraïbische local time aan. Ik ben wel eens benieuwd hoeveel langer het daar klaar zal zijn, voorlopig gaat de zon onder rond half 7.
 
Nog enkele weetjes die we niet mogen vergeten vermelden: op dag 1 hebben we nog walvissen gespot, juist daar waar de zee naar grote dieptes gaat, volgens ons niet toevallig. Ook op dag 2 hebben we ons plezier gehad, we zijn eerst een paar uurtjes wat scherper gaan varen en dan hebben we de hele namiddag met de genacker kunnen doen, bij 8 a 10 knopen wind geeft dat toch bijna 2 knopen extra snelheid. Nog dolfijnen gespot. We zijn al gans de tijd met volle zeilen aan het zeilen. De BVI waren onze mooiste dagen op de Caraïben, dat we samen met de kids verschillende haaien gezien hebben al snorkelend, ankeren achter het rif met zicht op de oceaan samen met 3 andere arc+ boten, de laatste sundowner op de Nederlandse boot No Worries,...