...nu har ni fått vila era ögon ett bra tag, men nu. ..

Amoress2
Mats Gustafsson
Wed 7 Apr 2010 01:23
...är Amoress2 på "g" igen!
 
Det har varit födelsedagar, hemresa till Sverige och riktigt långa transportseglingar som tyvärr har fått vara våra ursäkter att inte uppdatera denna sida. Tro det eller ej, men vi har faktiskt inte haft tid!
 
Barbuda var fantastiskt!!!!!!!!! Jag kommer aldig mera köpa någon dyr scrub-creme efter att ha fått skrubba hela kroppen med denna ljuvliga sand - finkornig på gränsen till lera, vit som snö och len som sammet... Huden blir som ny efter denna behandling med ett saltvattensbad som avslutning på proceduren. Mmmmmmmmmm!!!
 
Massor av fiskar av alla de vanliga arterna, plus många nya arter som såg vårt skrov som ett perfekt gömställe för de mindre fiskarna, och de större fiskarna fick därmed en perfekt jaktmark...Sköldpaddorna flockades runt vår båt för att beskåda vår dykträning rakt ner i den ljuvliga turkosfärgade vattnet - man kan helt enkelt inte motstå att från hyfsad höjd få dyka ner i det varma, vackra vattnet, för att därefter känna alla små bubblor som kolsyra kittla huden när man sakta glider upp till ytan igen...Underbart!!! Några enstaka delfiner visade oss dock hur det egentligen skulle se ut, men vi var mer än nöjda med våra prestationer. Och förresten - de tränar ju hela dagarna!
 
Här vandrade vi längs stranden och bara njöt...En liten flygplats, den minsta vi sett, låg strax bakom stranden och när ett litet plan kom in för landning, kändes det som om vi behövde ducka. Vi kravlade upp efter planet passerat oss och såg när det landade...på en gräsbana! Såg lite "skuttigt" ut!!!
 
Åter till Antigua och lite arbete - jo, vi arbetar faktiskt till och från, och måste då ha bra internetuppkoppling. Så gick ett par dagar där. Färden dit gav oss dock både lunch och middag i form av färsk fisk. Denna gång skonar jag er från våra fiskehistorier...
 
Vi gick därefter raka spåret de 90 sjömil som ledde oss till Saint Martin. Ett flyg till Sverige måste passas. De lyckostar som fick stanna kvar gick efter ett par dagar vidare till ännu en paradisö - Anguilla - strax norr om St. Martin, tills vi där återförenades en dryg vecka senare. Oj, vad man uppskattar att komma tillbaka...
 
Anguilla är den ö som ligger längst norrut i den ökedja vi seglat i hittills. Vi hissade spinnakern och forsade fram ca 80 sjömil västerut till British Virgin Islands. "Yellow fin tuna" till lunch och en "Skip jack tuna" till middag blev dagens fångst. Vi avbröt fisket efter att ha fått dessa två tonfiskar, då vi inte har möjlighet att äta upp mer än så. Ett par tre riktigt stora pilotvalar uppvaktade oss pampigt med en enorm uppvisning mitt i vår färdriktning! Oj, oj, oj...Vi fick dessutom sällskap av fem delfiner en lång stund. 
 
Här i BVI är det tätare mellan båtarna, då det är ett populärt område att chartra en båt en vecka eller två. Det är väldigt korta avstånd mellan öarna och alla faciliteter finns tillgängliga på nära håll. Man hittar dock många ställen, där man kan ha en strand för sig själv ändå. Känns dock si sådär att ha så många båtar runt sig... Vi får se hur länge vi stannar här. Och - vad vi hittar på den sista tiden vi har här för denna gången! Det finns alltför många alternativ...
 
Nu får vi nog sova på saken!
 
Go`natt!
 
Hälsningar från oss alla på Amoress2