Oppdatering fra Amoress 2, 29-30 NOV:

Amoress2
Mats Gustafsson
Mon 30 Nov 2009 20:27
Hei Linn, tror det du trenger om info ligger på ARC sine sider. Vi har ikke så mange minutter igjen på sat. telefonen, så kan ikke sende så mange bilder, sender deg bilder i neste oppdatering. Du får renskrive det litt, trött, bölger, og 30 grader under dekk går ikke hodet så fort!

C

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rett Vest! Ting som kan gå galt går galt......

Vi hadde spinnakeren oppe hele natt til söndag, nå som det er nesten fullmåne ute, er det veldig lett og kjöre på! 15-20 knops vind, full fart for SB halser.
Alt var perfekt, helt til morgenskiftet hadde kaffekoppen i den ene hånda og rattet i den andre, kjörte spinnakeren inn i tidenes bh i forstaget. Etter flere timers kåling fikk vi til slutt opp knuten.. Og vi kunne seile på! Det var ikke mange timene för det sa bang igjen, og skinnen på masten gikk fra og väre rett til å se ut som en S. Den ene vognen gikk i filler, hadde 100 kuler på dekk, og en flyvende spinnakerbom. Heldigvis hadde vi 2 vogner, så vi kan kjöre med lav bom, får den ikke over ¨svingen¨. Snekker Morten har värt fremme med slegga, men uten stor lykke. Nå holder vi litt igjen på kreftene, uten skinne kan vi bare seile med storseil, så det kan vi ikke risikere, er langt til land.

Nå er vi over halveis, dette måtte jo feires med hjemmelaget kake(1,2,3 ostekake), en perfekt avslutting på en hektisk dag. Vi jibbet over til BB, för natten kom, håper på at vi kunne få med oss skiftet fra Ö, noe vi lykkes halveis med, de andre båtene i klassen har tatt steget mot S, noe vi også gjör!Har bare Akarana (Swan 46) rett bak oss ca 60 nm.

Natt til söndag var det full gass og spinnaker, 15-28 knop vind.
Deilig med oppdateringer på nettet så vi kan se at vi tjener på slitet vi legger ned om natten! Dette gir motivasjon, og alle for lyst til å gi litt gass.
Varmen har kommet for fullt, nå er det kjempe varmt på dagtid! Så blir mange timer under dekk i skyggen for de som ikke er på vakt, solen tapper oss for krefter.

Det ser ut som om de neste 48 timene blir de viktigste, her avgjöres mye! Det er meldt lettere vinder 10-15 knop, og större byger som pumper inn. Vi må pröve og treffe riktig på de bygene vi ser, viktigste er at vi ikke kommer inn bak skyen, her er det ikke vind! Om vi holder farten oppe i 2 dögn nå, er det trikkekjöring mot mål. Vi ligger godt plasert, tror vi er den 13 raskeste båten, (ikke korigert tid), med en veldig lav rating er stemningen på topp! Vi håper vi kan ta noen mil i natt på Akarana.

Med kursen rett Vest,(10-15 knops vind) går vi natten i möte!

Amoress 2