...forts.

Amoress2
Mats Gustafsson
Fri 26 Mar 2010 19:09

…men, jag tog tag i linan medan Mats vevade och svingade med hulkens krafter upp firren direkt i båten – hade inte tålamod att vänta… Den var rejält stor! Kroken hade konstigt nog fastnat från utsidan och lite in i käken, så efter lite pillande, fick jag ut kroken utan värre skador. Det var vår andra ”little tunny”, men då den smakade väldigt mycket fisk senast vi åt den, så beslutade vi att släppa den i havet igen. Den hör inte till de godaste fiskarna enligt fiskboken heller, så vi slängde ut draget igen med blodsmaken kvar….

 

Snart var det dags igen, men denna gången blev det en baracuda…vi äter ju inte dem alls, med tanke på den stora risken för förgiftning. För att få ut kroken, fick jag använda lite verktyg, då dess tänder och käkar ger djupa skador i fingrarna då den försöker att försvara sig. Den var inte så pigg när den kom i vattnet, men vi hoppas att den klarade sig.

 

Ännu en gång spann linan ut från rullen!!! Nu hade vi en vild bjässe på och vi tog lång tid på oss för att få in den. Den hoppade högt upp ur vattnet och pulsen steg! En stooooor baracuda – igen… Operationsinstrumenten låg framme och ”patienten” simmade kvickt iväg efter att kroken avlägsnats med viss oro för skador på kirurgen. Vi övervägde att tömma rom i den för att få loss kroken mer riskfritt, men tråkigt att behöva avliva den, då vi inte skulle äta den. Det blev spaghetti carbonara till lunch den dagen – viss besvikelse, då vi var sugna på fisk! Ungefär så stora är våra problem, så vi har inget att klaga på!!!

Vi säger ofta: ”Så här skall livet vara, när det är som sämst!” - och då brukar vi ha det riktigt bra. Värt att komma ihåg!

 

Är nu på Antigua igen och njuter av utsikten runt omkring oss. Vi ligger nära granne med världens största sloop ”Mirabella V”, som vi nu fått en uppgift på att den mäter hela 247 fot på längden. Vår båt ser mer ut som en optimistjolle vid jämförelse… Men, oj, så mycket de har att polera – vem vill slita ut sig helt??!? På kvällarna ser marinan ut som när vi har julskyltning där hemma – lampor lyser överallt på de stora båtarna. De ligger dock oftast stilla i hamnen och känns lite tragiskt att så fina skepp inte får komma ut på havet…

 

Nog om dessa giganter!

 

Imorgon seglar vi ca 100 sjömil norrut till St. Martin och nya äventyr väntar till havs!!!

 

 

Ha det bra!

 

Hälsningar från Amoress2