Tillbaka till starten!

Amoress2
Mats Gustafsson
Fri 30 Apr 2010 21:24
Nu är vi tillbaka i söder igen - tillbaka till Tobago Cays och dess ljuvliga omnejd!
 
Här finns nu nästan inga båtar kvar från den gångna säsongen och vi har dett lugn och skönt...Vi köper frukt, bröd och lobster till bra priser, vilket mer liknade ett rån varje gång vi gjorde affärer sist vi var här! Imorgon är sista dagen de får sälja sin lobster, så vi har mumsat lite extra nu, men till vrakpriser.
 
Vattnet är så varmt att man kan ligga i flera timmar, utan att ens fundera på om man skall gå upp eller känner sig kall. Vi badar många, många gånger varje dag och försöker fylla på så mycket det någonsin går av alla underbara upplevelser som finns här - de sista veckorna på det äventyr börjar nu lida mot sitt slut...
 
Vi har med bravur avverkat ett antal hundra sjömil för att komma hit, och det var det verkligen värt. Vi har seglat mellan 90 och 100 distans varje dag under en knapp veckas tid, och det innebär uppstigning senast kl 05.00 och avfärd så snart vi kan se konturerna ute, ca 40 minuter senare, och ankomst 18.30 plus minus 5  minuter, för därefter blir det kolsvart - det är som om någon drar ner en rullgardin! Just nu har vi fullmåne och nätterna förblir relativt ljusa, men nu skall vi bara flytta oss ett par sjömil hit och dit och njuter av hur enormt vackert det är med månskenet som gör att man ser palmerna vaja på öarna kring oss. Romantiskt värre!
 
Sköldpaddorna simmar fortfarande runt där det växer saftigt sjögräs på botten, och verkar ha längtat efter oss - ja, vi har ialla fall längtat efter dem! De tycks iallafall njuta en aning, när vi följsamt dyker med dem ner i djupet och försiktigt smeker dem på den känsliga skölden som skyddar deras kroppar. Inga häftiga rörelser och helt på deras villkor. De kan attackera oss och deras broskklädda käkar är mycket starka och skulle skada oss rejält. Vi hälsar på hos dem och följer deras regler!
 
Nu är det nog dags för ett dopp till, det femte för dagen - det är mycket svettigt att sitta inne i båten och skriva mail... Det är dessutom mycket varmare här ner i söder om man jämför med British Virgin Islands, som troligen påverkas av golfströmmens närhet och än så länge kallare vatten.
 
Vi har idag avslutat alla de 7 nationella proven i matematik Wilma som tredjeklassare måste göra, så vi ligger inte på latsidan. Hon var mycket duktig och det verkar som om skolarbetet ombord har förkovrat henne väl. Skönt för lärarinnan ombord...En väldigt lugn skolmiljö och möjlighet att fråga alla möjliga frågor precis när andan faller på. Som förälder får man dessutoom en bra överblick vad barnen lär sig i skolan och vad de kan. Enkelt att ge dem stöd där det behövs. När vi kommer hem är det lättare att förstå och sätta sig in i vad skolan innebär. Barnen har varit ambitiösa i den hetta som råder, där det inte alltid är så lätt att koncentrera sig.
 
Nej - plask i böljan var det!!!!!
 
Hälsningar från alla fyra på Amoress2