Siste oppdatering fra Amoress 2, 27-28 NOV

Amoress2
Mats Gustafsson
Sat 28 Nov 2009 20:48
De siste dagene har värt preget av lite vind, alt fra 8-18 knop, har kommet noen regnskurer, deilig med litt ferskvann, merker at kroppen er full av solkrem og saltvann.
Vi har seilet SB halser de siste dagene, fremdeles en god kurs. Vi holder farten greit oppe selv i lite vind, viktig med riktig styring og trimming av seilene, hele tiden pröve på noe nytt og se om det går fortere. Spnnakeren har värt oppe i 2 dögnn. Bögene er store og rotete, er ikke så lett å holde trykket i seilene når vi vingler som noen fulle dansker.
 
De siste 24 timer har vi seile 203 nm, tatt 25 nm på Cheri, som ligger nå 55 nm mil bak oss, hun ligger på samme bredde, deilig og se at vi seiler fortere.
Nå har vi 20-26 knop vind, har tatt ned spinnakeren kjörer med genua på bom, forbredet oss litt på squalls. Derfor seiler vi ikke spinnaker på natten, vinden kan fort komme opp til 35 knop, vi har mange dager igjen. Sparer derfor litt på utstyret, langt inn til ST. Lucia med en halv mast, noen vil hjem til jul :)
 
Den lille spinnakeren har fått navnet Squall Chaser, og brukes på dagtid i perioder med mye vind. Alle har gått igjennom et lite kurs i hvordan vi skal möte squalls, vi skal vinne nm mil på squalls, ikke ligge på taket!
 
I morgen er vi halveis til St. Lucia, det skal feires! Vi håper at vi er inne söndag kveld neste uke! Men det er langt igjen, alt kan skje!
 
Vi er på vei mot N, holder 265 grader, håper på at vinden skal tikke over til Ö på mandag, kan derfor jobbe over til BB, og fremdeles gå rett på mål.
 
Ellers er det ikke noen store nyheter fra havet!
 
Hilsen oss fra Amoress 2