Horta 38:31.8N 28:37.5W

Scherezade
Hans Hansen
Sat 5 Jul 2014 08:07
We zijn vrijdagmiddag 3/7 in Horta aangekomen. Prima georganiseerd, diesel tanken, douane, immigratie ed allemaal snel en in 1 gebouw. Was gedaan, heerlijk weer schoon beddegoed en kleren te hebben. Het is mooi weer, schip schoon gemaakt. Allerlei klussen aan de boot. Grootzeilval opnieuw omwikkelt tegen het schavielen, V snaren moeten weer worden vervangen, de combinatie van een zware dynamo en ijskastcomprssor is te zwaar voor ze. Zijn aan de laatste set bezig, deze maat kunnen we hier helaas niet kopen. Schakel nu de dynamo uit om te  kijken ze te sparen, moeten de accu's dus op een andere manier laden. Met de generator bijvoorbeeld. De zonnepanelen alleen leveren niet voldoende stroom op. De duogen ( sleepgenerator) hebben we de afgelopen week niet gebruikt omdat die bij het varen op de motor niet nodig was en alleen maar zou remmen. Blijkt nu vast te zitten. Moet straks nog uit elkaar om te kijken wat er aan de hand is. De windvoorspelling voor de komende week is niet al te gunstig. Er staat vandaag nog een redelijke wind uit het NW maar die is morgenochtend al weer minder en draait naar het Noorden. Op langere termijn: toenemende hoge druk met weinig wind daarna meer wind maar tegen, uit het NE namelijk. Bijna op de hoogte van het Kanaal weer wind uit Westelijke richting. Wehebben twee jerrycans gekocht en kunnen dus 40 ltr diesel extra meenemen. We verwachten de eerste paar dagen wer te moeten motorzeilen om zo veel mogelijk richting Noord te komen en dan te hopen op Westenwind. Gisteravond zijn we gaan eten, eerst gekeken bij het beroemde cafe "Sport" waar 'elke zeiler geweest moet zijn'. Zag er uit als een Spaans cafe met wat eten achter een vitrine waarvan de kwaliteit er niet al te best uitzag, besloten even het stadje in te lopen en ontdekten dat het oude fort waar de marina op uitkijkt een Pousada was. Hebben daar prima gegeten. Vandaag zaterdag laatste klussen aan de boot, eten kopen, douchen en dan weer weg. De tijd begint te dringen.