We hebben een haai gezien!

Scherezade
Hans Hansen
Sat 9 Jun 2012 17:11
"38:54.240N 69:51.324W"
 
Zaterdag 9 juni 2012 - We hebben onze eerste nacht op zee gehad naar Bermuda. We vertrokken gister met weinig wind en een vlakke, zonnige zee vanuit Newport en langzaam kwam er steeds meer wind te staan. In de middag kwamen we een grote school dolfijnen tegen die gezellig met ons meezwommen langs de punt en we hebben een paar prachtige foto's en filmpjes kunnen maken. Maar wat we aan het einde van de middag tegenkwamen dat was voor ons allemaal de eerste keer: een HAAI! Hij zwom van de zijkant heel langzaam aan het wateroppervlak naar ons toe en verdween weer achter de boot. Er zat echt nog geen twee meter tussen het schip en de haai, en het was ook geen kleintje, zeker zo'n 3 a 4 meter. Prachtig! 's Nachts ging het goed en nam de wind nog steeds toe (en daarmee ook de golven). Vandaag hebben we weer veel zon en liggen we zo'n 150 van de 600 mijl gevaren. We gaan gemiddeld zo'n 6 a 7 knopen en momenteel met het 'code zero'  zeil erbij varen we zo'n 8 knopen. Nu maar hopen dat de wind een beetje blijft aanhouden!