21:47.7N 73:25.8W

Scherezade
Hans Hansen
Fri 21 Dec 2012 08:48
"s Nachts aangekomen op Great Inagua, ankeren voor de haven, rustig geslapen. "s Ochtends haveningang geblokkeerd door veerboot en houten 'handelsbootjes' uit Haiti. Weer voor anker. Michael en Willem snorkelen en maken de romp schoon, blijkt zeer veel in snelheid te gaan schelen. 's Middags anker op om haven in te varen. Motor houdt er weer mee op. Michael en Willem met bijboot naar de kant op zoek naar filters. Zijn er niet, wel een vriendelijke man die, met en sigaar in de mond, met luchtdruk en benzine de filters reinigt. Inmiddels demonteer ik het groffilterhuis en reinig dat, blijkt een grote smeerbende met sludge. De brandstof in de tank is dus zeer verontreingd. Enkele uren later kunnen we de haven in. Geen brandstof meer te krijgen. Immigration komt langs, als we iets kopen moeten we ook inklaren, kost 300 US$ cash, nee geen credit cards, pin automaat is er ook niet, bank wil morgen pas weer wisselen. De haven verdient die naam eigenlijk niet. Kleine kom met een gezondeken wrak langs de kant waardoor het lastig manoevreren is. Besluiten door te zeilen naar T&C. Bijboot fungeert als 'sleepboot' om de kop van de wal te trekken.We gaan de hoofdmotor pas weer gebruiken als we in T&C door het rif de haven in moeten varebn want we hebben geen idee hoe lang die het blijft doen met die gereinigde filters. Tot die tijd gebruiken we, zolang dat goed gaat, de generator. Zeilen nu met rustig weer met 8-9 knopen wind aan de wind richting Mayaguana, koers ENE.
Hopenlijk morgen op T&C, wat een andere wereld, alles daar te koop en ook betalen met een creditcard!