Dinsdagmorgen 09.00

Scherezade
Hans Hansen
Tue 17 Jun 2014 13:19
28:31.4N 63:41.5W
Gisteren de hele dag op de motor gevaren, 36 uur nonstop, warm, blauwe luchten, geen tot weinig wind. Bijliggen geoefend om te kunnen zwemmen.Beide ging prima, de afkoeling, nou ja... water van 30C, was heerlijk. Veganistisch eten gaat prima, rijst, kikkerererwten met komijn en koriander, gecarameliseerde witlof. Een koud biertje en een game of thrones. Tussendoor kaartje leggen en veel lezen. (Oxygen van Nick Lane, boeiend boek) 's Nachts om 12 uur 7-10 knopen wind, bezeilde koers. Heerlijk motor uit. In de vroege ochtend weerkaarten via de SSB, komende dagen niet meer wind helaas. Gigantisch hoge druk gebied. Er is wel wat veranderd. Kwamen de tropical waves uit het Oosten en trekken over het Cariebisch gebied naar het Westen, vannacht een frontpassage van West naar Oost. Veel onweer en heftige regen. De wind die er is staat dan ook nu uit Westelijke richting. Vannacht ook voor het eerste een dun truitje aan, beide tekenen dat we Noordelijker komen. Sinds 06.00 motor weer bij. Alleen in de buien wat wind. De ochtend ziet er bijna noordelijk uit, geen blauwe lucht maar grijze lucht met enorme regenbuien.