vrijd. ochtend 45:57.9N 18:31.7W

Scherezade
Hans Hansen
Fri 11 Jul 2014 08:21
Gistermorgen gevaren door een decor van grijsheid en vocht, kijkend op de radar zag ik toen een schip naast ons zitten. Toen ik even later naar buiten ging om te kijken of ik hem zag voeren we uit een muur van mist een heldere blauwe lucht met zon in. Twee minuten later verscheen het vrachtschip ook. De hele middag prachtige zon gehad. Eind vd middag kwam er ( niet voorspelde) wind en konden we met de halfwinder heerlijk zeilen. Zo ook de nacht in. Om 01.00 was de wind weer op, samen haalden we de halfwinder weer weg. Prachtige heldere nacht met volle maan die schitterde in het water. Net voor we de motor wilden starten hoorde Michael wat blazen. In het maanlicht konden we nog net de schim van een walvis zien. Zo te horen bliezen er meerdere en waren we zojuist langzaam door of langs een school walvissen gezeild. Een prachtig moment. We dreven langzaam geluidloos over het water en uit de weerspiegeling van de maan hoorden we de walvissen blazen. Sindsdien weer op de motor. De windvoorspelling voor de komende week ziet er niet fantastisch uit. We krijgen wel tijdelijk wat meer wind maar niet zo erg veel en ook uit een niet erg gunstige richting. We hopen eind volgende week in Bretagne te zijn maar dat zal erom spannen. We hebben in ieder geval niet voldoende diesel om alles te motoren.