Turtle Cove Marina

Scherezade
Hans Hansen
Mon 25 Jun 2012 15:04
Nadat we eergisteren over de Caicos Banks gevaren zijn, hebben we een nachtje overnacht in een baaitje aan het eilandgedeelte Provinciales (Provo). Gister zijn we doorgezeild naar de noordkant en we hebben vannacht heerlijk geslapen in de Turtle Cove Marina. Turtle Cove Marina ligt in Grace Bay, een prachtige baai aan de noordkant van Provo. We hopen hier nog JoJo te zien: JoJo is een dolfijn die in de jaren 80 ineens in contact kwam met de mensen van het eiland. De dolfijn zwom alleen rond en was erg geinteresseerd in de duikers. Het eiland heeft na een aantal jaren een beschermer aangewezen voor JoJo, Dean. Dean en JoJo zwommen elke dag heen en weer naar het rif samen en hun band werd steeds sterker. Jojo wachtte elke dag netjes tot Dean klaar was met het lesgeven van zijn duikleerlingen en ze zwommen dan samen door naar het rif. Jojo vindt het leuk om mensen te plagen en met ze te spelen en de kans is groot dat je 'm tegenkomt in een van de baaien bij Provo, waar hij het meeste is. Af en toe zwemt hij mee met een groep dolfijnen en maakt hij langere tochten, dus hij is er niet atijd, maar het is echt een heel bijzonder verhaal. Wie het leuk vindt om het verhaal helemaal te lezen en een foto te zien, zie:  http://www.marinewildlife.org/jojoAndDean.php


JPEG image