in Bermuda

Scherezade
Hans Hansen
Thu 19 Jun 2014 19:35
Donderdag 19/6, vanmorgen vroeg om 8.00 Bermuda in gevaren. Inklaren kan alleen in St Georges harbor en wel op Ordnance Island. Het douane kantoor heeft een steiger ( plaats voor 1 boot) en alleen daar kun je inklaren. Er drift dus meestal een rij wachtende boten in de buurt rond, Vanmorgen waren wij de tweede. Aan de steiger lag een Fransman, die na het inklaren de stad was ingelopen om waarschijnlijk koffie te drinken! Na 3 kwartier met veel bombarie werd hij terug gehaald door de douane beambte, het inklaren van de vlgd boot duurde ook 3 kwartier, uiteindelijk waren wij na bijna 2 1/2 uur klaar. Zeilen is ook oefenen in geduld en bewaren van het goede humeur. Plaats aan de kade gekregen. Geen scooter om naar Hamilton te gaan, prima supermarkt hier ion St George. Diesel volgetankt. Vanmiddag heerlijk ontspannen geluncht op terras aan het water. Vanavond nieuwe GOT! Want we kunnen hier downloaden. Morgen inkopen verse groente, fruit ed. En dan vertrek. Vandaag heerlijk gedoucht en kleren en lakens kunnen wassen. Voel weer als geciviliseerd. Morgen vertrekken we weer. Eerste dagen goede wind, daarna zien wel weer.