Raytones Cays

With the wind in Coquelicot
Therese Molander / Helge Larsen
Tue 3 Feb 2009 03:31
09:21.934N 78:15.468W
 
Hei Hei,
 
Nå har vi kommet oss videre. Vi ble på Achutupu i 8 dager. Det er mye lenger enn hva som er vanlig for seilere rundt disse øyene. Vi ble kjent med endel på øye og etterhvert var det mange av ungene som kunne navnene våre. Veldig hyggelig, men trist å ta avskjed når en skal videre.
 
Jeg ble med Romedio på jobb og fikk være med på å rydde et område han hadde bananplanter. Plantene bærer bare bananer en gang og det tar ett år før bananene er ferdige. Når en klase er ferdig så er det bare å hogge ned planten. Romedio har 7 forskjellige områder i jungelen og vi fikk sett 3 av dem. Etter å ha ryddet en time gravde vi opp noen røtter et annet sted og tok med alt tilbake til seilkanoen. Hyggelig og morsomt å se hvordan de jobber. Det var endel knott og annet som stakk litt så Therese var glad hun ikke ble med..
 
Senere på dagen tok Romedio oss med til gravplassen for øya. Den var på fastlandet og stor. Når noen dør tar de eiendelene ( det er jo ikke så mye ) med til gravplassen. Der plir personen begrravet og de laget et tak over gravplassen og legger eiendelene under. Det var et eget område for spebarn, men det så vi ikke.
 
Samme dag kom en Svensk liten båt med 3 unger og to voksne inn på ankringsplassen. Vi hadde tidligere sett båten i Cartagene og dette er et veldig hyggelig par. Vi hadde hele familien over på besøk i båten vår og fikk sett at båten har grei plass for 3 unger. Den svenske båten er mindre enn vår og ungene fikk litt mer plass å boltre seg på hos oss. Vi fikk bydd på hjemmelagde kanelboller og rundstykker. Veldig hyggelig besøk!! 
 
På lørdagen var det fest på øya. Det var en slags konfirmasjon og etter denne ble håret på jentene klippet og de begynte å gå i tradisjonelle klær. Vi fikk være med på endel av sermonien og jeg fikk smakt "chicha". Det er en drikk laget av sukkerrør og gjæret sammen med litt annet. Ikke så ille som jeg hadde trodd...
 
Dagen etter kom Romedio igjen sammen med to av ungene. Han hadde med noen øl, var full fra før og hadde ikke sovet den natten så han var litt plagsom.. Vi avtalte tur med han i jungelen igjen dagen etter og var veldig glade når han dro..
 
På mandagen kom Romedio for å ta avskjed med oss. Han husket ikke at vi hadde avtalt jungeltur.. Når vi minnet han på det igjen var han helt klar og dro og hentet støvlene sine. En utrolig flott jungeltur littt lenger inn i jungelen. Vi stortrives på slike turer. Vi gikk dit landsbyen får vannet sitt fra som igjen var en kulp i elven som vi badet i., Herlig. På kvelden spiste vi på resturangen til Romedio og komisene. Veldig gode kyllingbryst med pommes og friterte bananaer. Kostet kun 7,5 dollar for begge med drikke og var den beste kyllingen til nå!
 
I dag har vi seilet ( og kjørt motor ) til Raytones Cays som er noen kokkosnøtt øyer litt på utsiden av kysten. Den svenske båten seilte også hit. Tror de syns vi var hyggelig selskap!
 
Vi har begynt å bevege oss mot Colon. Ikke så lenge til Geir kommer!! Det blir hyggelig.Litt mye ting han skal ta med for oss, men håper det går bra..
 
Takk for mange hyggelige mail!!
 
Masse hilsener fra
 
Helge og Therese.

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image