Los Testigos

With the wind in Coquelicot
Therese Molander / Helge Larsen
Fri 31 Oct 2008 15:04
63:07.40W 11:22.30N
 
trinidad-los testigos
 

We have reached Los Testigos after a 22hour long sailing. The weather gods gave us nice winds and almost calm water. We didn't see any pirates, but we were worried once. We only have 48hours here on Los Testigon, so we have used the time well. A trip to the sand dunes, snorkeling by the small island, and an exhausting trip to the lighthouse on the top of the hill (mountain), but it was definitely worth it. This is a small and nice island. Hard to understand it is a part of Venezuela, feels a little forgotten out here in the ocean. Tomorrow our trip continuous to La Blanquilla.

 
En herlig start, passe vind og nesten flatt vann. Dro kl 15. Ble skummelt når vi kom utenfor Venezuela da vi trodde en båt kom mot oss, Vi jibbet. Jeg (Therese) ble redd og litt lei meg. Da er det herlig med en kar som Helge som sitter ved siden av og sier allt blir bra. Var sikkert overspendte pga allt snakk om pirater. Vi er jo faktisk på vannet og da er jo andre båter naturlig! Helge jobbet som en helt hele natten Jeg satt ikke vakt så mye...trøtt og ikke helt i form enda (sjøsyk..selv om vind og havgudene gitt oss nesten flatt vann). Delfin besøk 2ganger under natten forgyllde den ellers bekk svarte natten, som ikke engang hadde en måne, men tusen og atter tusen miljoner vakkre stjerner.) Morra kl5. Vinden bakfra med et seil til hver side, vi kjører rett vest og er laaangt fra Venezuelas kyst, og dermed vekk fra verste piratbelte. Den verste piratdelen har vi nå lagt bak oss, menlig ved kyst-møtet av trinidad og Venezuela.Kom fram ca13. Noen regnskurer på vei hit helt på slutten, ellers veldig bra vær og vind, fint nybegynner vær.Innsjekkning hos militæren. Herlig å høre spansk igjen og deilig å innse at vi faktisk skjønner noe. Militæren var vennlig og smilte mye. Tok i hånd og sa det var hyggelig å treffe oss. Spurte også om det var greit at noen av de kom ombord senere? Vi sa OK men angret da at vi sagt at vi ikke har spearguns for å fiske...det er nemlig ulovlig her. Så kom hele militær skipet, fullt med folk ombord...men de kom ikke til oss, puh! Over til  Los Testigos Grande, bada i det krystallklare vannet, der vi ser ankeret på 6meters dyp. Tok jolla til land og tok en tur til sanddynerna. Mye tenking fra min side, hjemlengsel? Skummelt? eller bare helt vanlige reisenerver? Allt føles bedre nå, når vi har vært her i nesten to dager og kosa oss + at jeg blitt sjøvan og ikke mår ille lengre. Vi fikk bare 48timer her og da er det ingen tid å forspille...Idag sto vi opp og tok jolla til en liten øy. Snorklet og var helt i ekstase når de fine korallene og fiskene døk opp bare 2meter fra stranden. Fantastisk å snorkle her. Vi så masse fisk og fine koraller, så store vi aldrig sett før. Så bar det inn på land der vi begnte gå opp fjellsiden. Fikk spurt en man om veien på knaglig spansk -Caminar la montaña? Han fatta, og smilte og penkte. Bare20meter høyere opp var vi svette og pulsen høy. Dette var visst noe man skulle gjøre på morran eller ettermiddagen, nå var det stekende sol...! Opp opp opp...slitsomt, men det gir jo også flott utsikt! Øya lå som en fargerik perle i det store havet, og det er vanskelig å skjønne at vi er ute på en liten øy, langt ute i havet og at dette er Venezuela. Det er bare noen få hus og 150faste innbyggere her som livnær seg på fiske. Hit kommer man bare med båt. Vi gikk gjennom kaktuser, små løvbusker og over stein..ikke noe velkommnende natur her, men vi ville opp. Det var vert de 2 timene det tok å gå opp, pluss alle sår, mygg, knott, edderkopper, stikk og svette. FOR EN UTSIKT!!! Kameran var naturligvis død, så det ble ikke noe bilde er oppe,men forestill dere en grønn øy ihavet med sanddyner på ene siden og en liten liten fiske by på andre. Coquelicot og en annen seilbåt ligger for anker i bukta og solen står høyt! On the top off the world! etterpå snakket vi med en fisker som akkurat dratt opp en svær hai...lengre ut! Han erbjød oss et litt mindre haigap (skjelett) men vi takket pent nei. Tenkte at da kan de bi vanskelig å si at vi ikke har spearguns...+at jeg ikke ville ha det stygge gapet på båten. Vi badet når vi kom hjem, slappet av og jeg laget mat. Plantanas (mat banan) med gulrot. Agurk og paprika og biff med sjampinjong + Marias kalla sås med persilja og vitløk. Smakte!! I morra skal vi dra videre..ca et døgn til neste øy La Blanquilla! Vi gleder oss, og ber om snille men faste vinder. Reisen fortsetter rett vest! Har fått tre meldinger på satelitttelefonen og det føles VELDIG deilig! Vi er ikke alene i verden!! Takk mamma, marlene og Anders. Anders og Anita kommer og hilser på 13november, vi gleder oss!!!
 
Solvarme, solbrente og eventyrslystene klemmer fra oss på verdens hav!!
 
Anders og Anita! Kan dere ta med et drivanker (i tøy) til oss? Vil vite så vi kan bestille. Therese spør også etter noter og sanger til gitarspillingen sin ;) Send gjerne en ny melding til satelittelefonen.
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image