11 Mars 2.019 06:28:25S 104:14:50W

Peikea
Mon 11 Mar 2019 23:16


Avui és un dia trist als mars del Sud. 

Hem rebut la trista notícia que ens ha deixat un molt bon amic. És dur rebre aquesta informació lluny de tot, allunyat de tots... Els nostres pensaments són amb ell, amb la família i amb els amics. Els que el coneixíem sabem que no és un tòpic dir que “trobarem a faltar el teu somriure”. Home feliç, positiu i alegre com pocs hem conegut. Seguidor de les nostres aventures nàutiques des de fa temps, tenia aquell punt de patiment de la gent assenyada i que toca de peus a terra: compte, eh? No prengueu mal! Gràcies, formaràs part de nosaltres per sempre.

Durant la propera matinada haurem assolit un terç de la travessa, hem recorregut 1000 milles nàutiques des de les Illes Galápagos, ens falten per tant 2000 milles més fins a la Polinèsia. Tenim vents sostinguts de través, component SE, de 17-20 nusos que ens permeten assolir velocitats d’entre 8 i 12 nusos amb alguna punta fins i tot de 14. El Peikea vola per aquests mars del Sud amb tota la major i el gènova desplegats. Avui hem batut el rècord de la travessa fent exactament 202 milles a vela en 24 hrs i a rumb. Estem molt contents amb la “performance” del Peikea.

Ahir vàrem tenir un petit ensurt quan vàrem veure que l’alternador del motor semblava que no carregava bateries. Va saltar l’alarma perquè tal com vàrem explicar portem el generador  avariat. Si no hi ha bateria no hi ha l’electrònica del vaixell tan indispensable per navegar amb seguretat, ni tampoc pilot automàtic, etc. Finalment vàrem detectar que el problema venia d’una falla en l’indicador digital dels nivells de càrrega.


Ja ens perdonareu però no tenim massa ganes d’escriure avui. Hem deixat enrere la grisor dels dos darrers dies i ha acabat sortint el sol, però com dèiem al començament, avui és un dia trist als mars del Sud. Descansa en pau, Carlos.