13 Gener 2.019 13:43:00N 64:55:40W

Peikea
Mon 14 Jan 2019 16:43
Escrivim aquest post durant la segona nit de la travessa cap a Santa Marta.


Ahir, despres del skippers briefing,  vàrem fer la sortida d’aquest tram Sant Lucia – Santa Marta ( 815 milles nàutiques, equivalents a uns 1.500 Kilòmetres) .Va fer pensar en la sortida del arc 2.016, de Las Palmas, tot i que no tenia la espectacularitat d’aquella, on vàrem sortir mes de 200 vaixells per travessar l’Atlàntic (si voleu, podeu veure el post corresponent al diari del Lucky, en aquesta mateixa web). No va ser tan espectacular, però igual d’emotiva i també molt vistosa i espectacular. Vàrem sortir trenta vaixells que farem el mateix trajecte durant 8 mesos, i amb els quals anirem enfortint una amistat que ja vàrem iniciar a Rodney Bay amb les tripulacions del Niobe, un Amel 50 amb una jove família de Madrid, del Nikito, un Oyster 62 d’armador húngar i tripulació de diverses nacionalitats, i del Chubby Bunny, un Lagoon 45 amb una família holandesa-xinesa.

El Peikea va fer una bona sortida, als travessos es comporta de cine, i vàrem posicionar-nos en tercera posició. Un cop arribats a Castries, la capital de St Lucia, vàrem virar deixant una balisa a estribord, posant ja rumb a Santa Marta.
Aquí varen començar els nostres problemes, el rumb era de popa rodona, on el Peikea presenta dificultats, els trimarans no es comporten massa be en aquestes condicions... i , a més, va estar la primera vegada que fèiem aquest rumb en el Peikea ... total, vam passar el dia d’ahir fent experiments, amb l’asimètric, el gènova i la major, sens masses bons resultats, el que va comportar anar perdent posicions.


Avui, després de navegar tot al matí amb la major i gènova en “orelles de burro”, a la tarda, després d’un bon dinar amb la barbacoa d’abord preparat per en Pitu, hem hissat l’assimètric. Ha estat oli en un llum!. Combinem asimètric sol amb asimètric amb gènova. Poc a poc anem recuperant posicions, esperem seguir així fins a Santa Marta!