24 Gener 2.019 11:14:51N 74:13:05W

Peikea
Sun 27 Jan 2019 14:42

Avui, 24 Gener a les 10 del matí,  acabem de sortir de Santa Marta, rumb a les illes de San Andrés, Panamà. Segons el Planning del World Arc, teníem que sortir ahir, però la mar i el vent que hi ha a la nostra ruta va provocar que l’organització decidís posposar la sortida. De fet, avui s’ha tornat a posposar, hi ha previsió d’onades de 4 metres i vents de 30 nusos, però unes quantes embarcacions ( Revolute, Mango, Babsea, Nica, Macara i Cabana , apart del Peikea) hem decidit sortir igualment, ja que no em vist que la previsió de demà sigui gaire millor. Per tant, la flota del world arc s’ha dividit en dos, i els que em sortit avui no figurarem en el ranking del tram Santa Marta – Panamà.

En total em passat una setmana a Santa Marta, i ens ha donat temps per quasi tot, inclús perquè en Manel anés dos dies a Bogotà a visitar clients. Colòmbia es per a la nostra empresa  un mercat molt important, amb alguns clients amb els que hi ha una relació de 50 anys.

 

Hem arreglat l’estripada del asimètric, hem fet turisme, incloent algunes llisons de com manejar el dron  


Els resultats son espectaculars ...La ciutat de Santa Marta ve ser un dels primers emplaçaments dels conqueridors espanyols, i té molta historia ...


 

i, casualitats de la vida, em trobat una bona amiga gironina de tots tres, la Marta Franch, que està a Colòmbia uns dies col·laborant amb una universitat de  Bogotà, i ha vingut a conèixer Santa Marta.  

 

Son les possibilitats de informació que donen les xarxes socials: en Manel va penjar aquesta foto a Instagram, i la Marta la va veure tot seguit, a partir d’aquí, un comentari seu al mateix post d’Instagram, i entrar en contacte va ser fàcil.

 

Colòmbia es un bon país, de gent treballadora, que ha estat molt afectat per dos xacres aquestes darreres dècades:  la guerrilla, i el narcotràfic. Ara, el país està profundament dividit per el procés de pau entre els partidaris de passar pàgina i els que no veuen just deixar impunes els delictes comesos pels guerrillers, com es va veure en el referèndum celebrat l’any passat. Però, igual que passa en el nostre país, el dia a dia segueix i la vida a Santa Marta es alegre i festiva, com correspon a una ciutat amb una activitat turística important.