17 Gener 2.019 11:14:30N 74:13:03W

Peikea
Fri 18 Jan 2019 13:11

Hem arribat a Santa Marta aquesta nit a les 2 de la matinada hora local.

Ahir vàrem anar avançant amb lentitud, amb força vent, corrent en contra i onatge in crescendo.
Ens havien dit en el briefing que a Punta Gallinas i a Cabo de la Vela podíem trobar molt vent i mar, però no va estar així. Però tot i això vàrem anar avançant amb precaució, el mar anava pujant. Va ser per tant un dia tranquil, amb ganes d’arribar a port.
A la tarda, el mar anava pujant cada cop mes, amb onades de 2 a 3 metres, i, a mesura que s'anava fent fosc i ens acostàvem al cap anterior a Santa Marta, les condicions anaven empitjorant.


Finalment vàrem doblar el cap de nit, amb vents de 35 nusos i molt d’onatge ( vàrem estimar que alguna onada va arribar als 5 metres), amb només trinqueta, surfejant les onades a 12 nussos. En aquestes circumstancies un s’alegra d’estar acompanyat de gent com en Jordi i en Pitu; sobretot en Jordi, n’ha vist de tots colors, i s’anticipa sempre al que pot passar. Veure'l, en plena nit,  possar el Peikea al "pairo" amb aquest onatge i vent, esperant tranquiilament que s'aixequi en Pitu  per ajudar a la  a maniobra, que ha pogut dormir només una horeta ... 
Vàrem creuar la línia de arribada a les 2:13 am hora local, exactament.. El Peikea ha fet molt bon paper en aquest primer tram de la World Arc, varem ser els cinqués en
Creuar la línia d’arribada. A veure com queda la classificació final un cop aplicats els ratings.
Avui ha estat un dia relaxat a port, estem mirant com reparar l’asimètric i altres petits problemes del Peikea, i entrant en contacte amb aquest magnífic país i gent que son els colombians.

En Jordi ha pujat aquesta tarda al pal per substituir la drissa del asimètric, i ens ofereix aquestes vistes de Santa Marta des de dalt.