Lucky 5 Desembre 13:36.80N 47:45.43W

Lucky
Tue 6 Dec 2016 13:20

Hola a tothom, són les 20:30 UTC a bord del Lucky. Les 17:30 hora nostra.  Avui hem guanyat 15 graus més de longitud a l’oest, per tant hem endarrerit una altra hora al rellotge, ja en portem 4 en relació a Girona. Si haguéssim de posar una pega al dia d’avui, només diríem que ens ha faltat una mica de vent. Pel demés tot bé i tranquil. Els grops que ens han afectat durant la nit i a primera hora del matí s’han anat desfent i han donat pas a un sol que feia dies que no vèiem.

La nit ha estat especialment moguda amb grops que ens han portat pluges torrencials i vents massa forts i canviants. Tan canviants que fins hi tot hem fet dues trabujades amb canvi de tangó (una maniobra complexa) en només 20 minuts de diferència en plena matinada i a pluja batent. En “Juliu” i la seva amiga ens han deixat just abans dels xàfecs que ens han afectat, semblava que sabien el que ens cauria a sobre. És habitual que caiguin a coberta peixos voladors, però aquesta nit n’hem recollit uns 7 o 8!  Sembla que no són comestibles i si els toques amb les mans no et pots treure la fortor de peix durant tot el dia!

Attachment: PastedGraphic-2.pdf
Description: Adobe PDF document

Durant el dia hem pogut mantenir bé el Lucky navegant a vela, hem pujat l’assimètric, l’hem baixat perquè hi havia un altre “pollu” que hem hagut de desfer una altra vegada dins la cabina, l’hem tornat a pujar però per poca estona perquè el vent ha rolat i hem hagut d’atangonar el gènova. Ja ho veieu, l’activitat diària no para ni pararà un sol dia mentre el Lucky no arribi a port.

Attachment: PastedGraphic-3.pdf
Description: Adobe PDF document

Tot i aixó, hi ha temps per gaudir de la travessa

Attachment: PastedGraphic-4.pdf
Description: Adobe PDF document

De dinar tranquilament .... avui “fajitas”

Attachment: PastedGraphic-5.pdf
Description: Adobe PDF document

Attachment: PastedGraphic-6.pdf
Description: Adobe PDF document

     

 

I de seguir tirant la canya. En llini avui ha tret una llampuga mes petita, que ens ha fet llàstima i ha tornat a l’aigua.

Attachment: PastedGraphic-7.pdf
Description: Adobe PDF document

Attachment: PastedGraphic-8.pdf
Description: Adobe PDF document

    

                                   

Attachment: PastedGraphic-9.pdf
Description: Adobe PDF document

 

Durant la tarda el vent ha caigut i hem hagut d’engegar el motor. Ens aquests moments però, el vent ha pujat una mica i ja tornem a navegar a tota vela. Just ara el pilot automàtic marca 799 milles per arribar a destí. Tenim ja al cap la xifra de les 500 milles, si tot va bé d’aquí a 2 dies hi arribarem.

Ja és fosc a l’Atlàntic Central, després de molts dies no hi ha grops al radar i el cel és estrellat! Estem contents perquè intuïm que avui dormirem com Déu mana!

Perdoneu! Just ara que acabo d’escriure aquest final sento en Manel que diu:”Sembla que llampega allà baix”, i en Trespins confirma: “s’està formant un grop a 15 milles”... en fi... ja us ho explicarem demà... Bona nit a tothom!