LUCKY 1 Desembre 13:21.62N 37:46.80W

Lucky
Thu 1 Dec 2016 22:19

Avui estem de bona nova!!

Finalment en Llini, el pescador oficial d’en Lucky, ha pescat. Després de 1.710 milles nàutiques, un “peix” bossa i un bonítol de 300 grams, avui en Jordi ha pescat una llampuga (o dorado o mahi mahi) de 10 kg! No és que dubtéssim de les seves habilitats com a pescador, però si que notàvem un cert desassosec o pèrdua d’autoestima del nostre amic. Avui però , ja ho veieu vosaltres mateixos a la foto, la cara d’en Llini ho diu tot. Satisfacció personificada. Ell està content, i nosaltres també, per ell i pel sopar de llampuga a la planxa que farem.

 

Abans, a primera hora d’aquest matí, hem descobert un polissó a bord. Un ocell caminava per coberta fent tintines. Segur que l’amic Jordi Esteve ens dirà de quina espècie es tracta quan vegi les fotos. És òbviament un ocell marí de color negre. Sembla ferit, està en un racó a la proa. A veure si demà el veiem més reviscolat que avui.

Avui hem estat fins al migdia anant a motor, i a la tarda hem issat veles. Les previsions i els partes són tan cambiants degut a la situació de baixes pressions que ja us hem comentat, que anem de bòlit. Els Ipads d’en Trespins, en Manel i en Llini,  on baixem la meteo cada dia  i les propostes que fan de ruta a seguir treuen fum i s’estan convertint en el principal tema de discussió a bord del Lucky ...

 En aquests moments portem l’assimètric, que tan bon rendiment ens està donant en aquesta travessa. Pels que no sou del ram, l’assimètric és aquella vela que heu vist en alguns velers que s’infla a la part de davant del vaixell i que és òptima per vents portants. El que porta el Lucky fa exactament 167 metres quadrats! Fa patxoca el barco amb aquesta vela desplegada i impressiona veure com estira les 14 tones de desplaçament del Lucky.

Pel demés tranquil·litat absoluta a bord. Les pluges que havien de durar tot el dia només les hem tingut durant la nit en forma de tempestes. A les 5 de la tarda ha començat a sortir el sol i el cel s’ha aclarit.

Sembla que tindrem bon vent garantit com a mínim fins demà a la nit. Sota uns cels increïbles, anem guanyant oest, a vegades lenta però implacablement. Tenim Santa Lucia a “només” 1.366 milles.